- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

50 liter salétromsav szabadult el a kecskeméti sofőr rakterében, a mentősök is megsérültek

- Hirdetés -

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, mert az autójáról a rögzítés nélkül szállított és az útra ömlő salétromsav miatt a segítségére siető mentősök megsérültek – tudtuk meg a Bács-Kiskun megyei megbízott főügyésztől.

- Hirdetés -

NEM RÖGZÍTETTE, KIÖMLÖTT AZ 50 LITERES TARTÁLY

- Hirdetés -

Gyugyi Csilla közölte: a férfi 2019 augusztusában Kecskeméten egy kisteherautó rakterében két, 50 literes tartályban salétromsavat vitt, de azokat nem rögzítette a veszélyes áruk közúti szállításával kapcsolatos jogszabályoknak megfelelően. Útközben az egyik tartály eldőlt, felhasadt, és az erősen maró hatású sav a jármű utasterébe, majd a közútra folyt.

MEGSÉRÜLTEK A SEGÍTSÉGÉRE SIETŐ MENTŐSÖK IS

A helyszínre hívott mentősök – egy mentőápoló és egy gépkocsivezető – megpróbáltak a vádlottnak segíteni, de ahogy megközelítették a kisteherautót, a salétromsav kiömlése miatt keletkezett maró hatású gázt belélegezték, illetve az a bőrükkel is érintkezett. A két férfi emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, maradandó fogyatékosság egyiküknél sem alakult ki.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb