Szegedi Arcok

A szegedi Taxi Plusz is segíti az oltásokat

Ahogy növekszik majd az oltási hatékonyság, úgy hagyhatjuk végre magunk mögött a korlátozásokkal, lemondásokkal és bosszúságokkal terhes járványidőszakot is. Természetesen az átoltottsági mutató javulása nagyon sok összetevőn múlik az elérhető vakcináktól az oltási kedven át a kormányzati intézkedésekig, de mi is sokat tehetünk érte. Szerencsére már Szegeden is van olyan vállalkozás, amely a maga módján próbál tenni azért, hogy visszatérjen az életünk a normál kerékvágásba.

EGYSZERŰ, DE ANNÁL KEDVESEBB AKCIÓVAL SEGÍT A TAXI PLUSZ

A vírushelyzetnek köszönhetően már kialakult bennünk egy alapvető gyanakvás a tömeghelyzetekre vonatkozóan, így nem csoda, ha sokan a buszozás vagy villamoshasználat helyett inkább a taxit választják, ha útra kell kelniük. A szegedi Taxi Plusz az elmúlt időszakban nemcsak a gépjárművek folyamatos fertőtlenítésével küzdött a pandémia ellen, hanem egy biztonságos alternatívát is kínált a szegedi közlekedésben. A maszk- és a kesztyűhasználat minden sofőr számára kötelező, fizetésnél pedig az érintésmentes, bankkártyás megoldást preferálják.

Most viszont egy újabb akciót hirdettek, amellyel az oltási hatékonyságot szeretnék növelni: minden nyugdíjaskorú utast 10% kedvezménnyel szállítanak az oltási pontokra és onnan haza, ha a koronavírus elleni vakcinát kell felvenniük.

“Ahogy mindenki más, úgy mi is szeretnénk, ha minél előbb visszatérne az életünk a normális kerékvágásba. Most mi azzal tudunk segíteni, ha azokat a személyeket támogatjuk, akik a koronavírus elleni védőoltást veszik fel” – fejtette ki Balán Tibor, a Taxi Plusz ügyvezetője.

NEM AZ ELSŐ ALKALOMMAL SEGÍTENEK

Azon nem nagyon kell csodálkozni, hogy a Taxi Plusz felveszi a kesztyűt a koronavírussal: tavasszal a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club kezdeményezését karolták fel, és szájmaszkokat szállítottak például a vakok intézete és az idősek otthona részére, decemberben pedig a Rotary adventi adományait juttatták el a rászoruló szegedi családokhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb