- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Lassan visszatérhetnek a stadionokba a fociszurkolók?

- Hirdetés -

Nagy-Britanniában már úgy fest, igen. Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése szerint májusban visszatérhetnek a stadionokba a futballszurkolók – írja az MTI. Szegeden még üres nézőtér előtt ment a Loki elleni, vasárnapi meccs, bár az eredményét tekintve jobb is volt ez így.

- Hirdetés -

Johnson hétfő este azt mondta, a terv szerint május 17. után engednének be szurkolókat a létesítményekbe, így a Premier League utolsó, május 23-i fordulójában tíz csapat is nézők előtt fogadhatná ellenfelét. Az alacsonyabb osztályú ligák május 9-én zárulnak, ugyanakkor a feljutásért zajló rájátszást már a helyszínen is figyelemmel követhetnék a drukkerek. Az FA Kupa döntője még zárt kapus lenne, mert azt május 15-én rendezik. A brit kormány tervei szerint a nagyobb kültéri létesítményekbe 10 ezer ember mehet majd be, a kisebbekbe pedig négyezer, vagy a teljes befogadóképesség maximum fele. A fedett csarnokok esetében ezer fő, vagy ugyancsak a teljes kapacitás maximum fele lesz a limit.

- Hirdetés -

A sportesemények és egyéb szórakoztató programok (értsd: fesztiválok, koncertek) esetében legkorábban június 21-től oldhatják fel teljesen a korlátozó intézkedéseket. 

Itthon a novemberi zárás során tették zárt kapussá a hazai sporteseményeket, a hazai stadion-nyitásról még nincs hivatalos (meg úgy általában, semmiféle) infó. Pedig már nagyon mennénk, például ide:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb