Kikapcs

Igazi csemege sorozatfüggőknek: szegedi csapat ötlete segítene eligazodni a Netflix filmes kínálatában

A filmek szerelmeseit egyik pillanatról a másikra meghódította a Netflix színes skálán mozgó filmkavalkádja, hiszen a streaming csatornának olyan népszerű sorozatokat köszönhetünk, mint a Nagy Pénzrablás, a Witcher vagy a Stranger Things. Egy szegedi fejlesztő csapat pedig azt is kitalálta, hogyan lehetne személyre szabottan, új filmajánlókat kérnie a felhasználóknak. Az ötlet még csupán egy koncepció, de nagyon ígéretesnek tűnik, nézzük, hát, hogy miben könnyítené meg a streaming csatorna nézőinek életét.

EGY CHATBOT, AMI KULCSSZAVAK ALAPJÁN KILISTÁZZA NEKÜNK A KERESETT TÉMÁBAN TALÁLHATÓ TARTALMAKAT

A csapat ötlete alapján egy mesterséges intelligencia (egy chatbot) keresne nekünk filmeket a beszélgető felületen keresztül. Így például a “szakítós filmek” üzenetre a bot olyan sorozatokat és filmeket keres nekünk, amelyek segítenek átvészelni a nehéz napokat. Vagy ha beírjuk, hogy “Adam Sandler” filmek, akkor pedig olyanokat ajánl, amelyekben ő játszik. A chat felület üzenetei visszakereshetőek bármikor, így időrendi sorrendben, akár hónapokkal is visszatekerhetünk és láthatjuk, hogy éppen mikor, mi érdekelt bennünket – olvasható

Fotó: RoboRobo

ÉRDEKES STATISZTIKÁKON KERESZTÜL KÖVETHETJÜK NYOMON FILMEZÉSI SZOKÁSAINKAT

Sőt, a fejlesztés arra is alkalmas, hogy különböző statisztikákon keresztül követhessék nyomon a felhasználók filmnézési szokásaikat. A bot ugyanis elküldi a napi vagy heti képernyő-statisztikádat, láthatod, hogy hogyan változott a képernyőidőd, és melyik sorozat az, amit a legtöbbször nézel. A statisztika segít, hogy ha kicsit megszalad a sorozatnézés, akkor helyrebillentsd a dolgokat, és egy kiegyensúlyozottabb rutint alakíthass ki, vallják a készítők.

Fotó: RoboRobo

ÉRTESÍTÉSEKET ÁLLÍTHATSZ BE, SŐT RÁKERESHETSZ A MAGYAR SZINKRONOS TARTALMAKRA IS KÜLÖN

A chatbot segítségével feliratkozhatsz egy hamarosan megjelenő film értesítésére is, ekkor a bot jelez, amikor új trailer jelent meg és akkor is, ha végre elérkezett a régóta várt premier! Az alapján, hogy milyen filmeket nézel, a chatbot képes automatikusan filmeket is javasolni, sőt képes kilistázni a magyar szinkronnal ellátott filmeket, de rákereshetsz az elérhető feliratos kínálatra is.  

EZ MÉG CSAK EGY KONCEPCIÓ

A Netflixes chatbot még csak egy koncepció, de imádnánk, ha valóban megvalósulhatna. Neked hogy tetszik, használnád a chatbotot a Netflixen?


Forrás: RoboRobo

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb