Mindenmás

Szombati királyság: hanggal rendelkező panorámavideón lehet körülnézni a Marson

Látványosan mutatják be a Perseverance-nak a vörös bolygó felszínéről készített első, nagyfelbontású panorámaképét – írja az infostart.hu. A NASA szakemberei a marsjáró Mastcam-Z kamerarendszere által február 21-én készített 142 képből illesztették össze a 360 fokos panorámafelvételt. 

A képen egy kietlen régió látható, rajta geológiai formációkkal, köztük egy szélkoptatta sziklával és a marsjáró landolási helyszínének, a Jezero-kráternek a peremével. Ám most készült egy 360 fokos körpanoráma videó, a bolygóról származó hanggal (8K):

És van már egy VR (virtuális valóság) módban is nézhető, 360 fokos körpanoráma fotó (30K) pedig itt látható – senkit ne zavarjanak meg a nyilak, nincs például 400 méterre bolt a Marson, ez csak a portál sajátos módszere az egyes helyszínek virtuális összekapcsolására.

Forrás: 360cities.net

EGY TELJES MARSI ÉVIG MARAD A PERSEVERANCE

Az egytonnás, hatkerekű Perseverance több mint 470 millió kilométer megtétele után múlt csütörtökön landolt a Marson a 250 méter mély Jezero-kráterben. A tervek szerint egy teljes marsi évig – 687 földi napig – dolgozik majd a bolygón, ahol többek között a mikrobiális élet nyomai után kutat, illetve kipróbál számos fejlesztést, például egy oxigénelőállító szerkezetet.

Forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb