Mindenmás

Nagy a légszennyezettség Szegeden, továbbra is a veszélyes kategóriába tartozunk

Nem éppen sportolásra és kültéri programokra való a szombati nap, hiszen többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség. Ez alapján Szegedet is a veszélyes kategóriába sorolták.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombati térképén tizenhét települést jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Szeged mellett Budapest, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Várpalota, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Salgótarján, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Oszlár, Nyíregyháza és Debrecen kapott piros jelzést.

KERÜLNI KELL A TARTÓS KINTLÉTET

A légszennyezettség jelenlegi szintje Szegeden már átlépi a jogszabályban meghatározott egészségügyi határértékeket, és ez a szint hosszú távon már számottevő káros egészséghatást okozhat. A légszennyezés.hu oldalon azt javasolják: kerüld a tartós kintlétet, a lakás szellőztetését a legtisztább időszakra időzítsd. Fontold meg, hogy átütemezd, vagy csökkentsd a nehéz kültéri tevékenységeidet, ha tüneteket veszel észre magadon.

Forrás: nnk.gov.hu, legszennyezes.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb