Mindenmás

Egy szerb embercsempész is kézre akadt a hétvégén a megyében, folyamatos a migránsok próbálkozása

A Készenléti Rendőrség járőrei szombaton 15 órakor Makó belterületén állítottak meg egy szerb honosságú személyautót. A járműben a szerb állampolgárságú sofőrön kívül még négy határsértő utazott. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – írja a police.hu.

A rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van. Az illegális migránsokkal szemben – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

FOLYAMATOS A MIGRÁNSOK PRÓBÁLKOZÁSA

Továbbá, a rendőrök a honvédekkel, valamint a polgárőrökkel együttműködve február 27. és 28. között négy esetben, összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Kiszombor, Makó, illetve Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, palesztin, líbiai, algériai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb