Mindenmás

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, most nincs valami jól

Tévedésből két különböző gyártótól származó vakcinával oltották be a vranjei Srđan Antićot – idézi a szerb 021.rs hírét a Szabad Magyar Szó. Azt nem tudni, hogy önmagában a kínai vakcina mellékhatásai miatt lett rosszul a férfi, vagy a két oltóanyag együttes alkalmazása a baj.

A férfi a szerb sajtónak elmondta, hogy január 28-án kapta meg a Pfizer-védőoltás első dózisát, majd három hét elteltével kapott egy üzenetet, hogy mehet a másodikért. Az oltóponton megmutatta az első oltásról szóló igazolást, beszélt az orvossal, ezt követően pedig megkapta a védőoltást. A tévedés akkor derült ki, amikor az orvos ezek után azt mondta: “ne aggódjon, a kínai vakcina jól véd.”

NEM ÉRZI JÓL MAGÁT

Antićot ezek után a vranjei egészségházba szállították, onnan pedig a helyi Közegészségügyi Intézetbe, az esetet pedig a Szerbiai Közegészségügyi Intézetnek is jelentették. A férfi arról nyilatkozott, hogy bár már kezelték, még mindig nem érzi jól magát. Az viszont nem derült ki a hírből, hogy panaszait a kínai oltás mellékhatásai okozzák, vagy a két oltóanyag együttes alkalmazása a baj.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb