Szegedi Arcok

Dagad a mellkasunk: Magyar Andor kollégánk dokumentumfilmje nyert a VIII. Totál Plán Független Filmfesztiválon

Szívből gratulálunk, Fater! Magyar Andor kollégánk (aki a Szeged 365 videós anyagaiért felel, operatőri és vágói minőségben egyaránt) egy újabb rangos díjat zsebelt be a napokban. Andor a tavaly készült “Minden rezdülését…” című portré-természetfilm operatőri feladatait vitte, az alkotás pedig pont a legjobb dokumentumfilmes operatőri kategóriában húzta be az első helyezést a 2021-es Totál Plán Független Filmfesztiválon.

“Számomra mindig is óriási vonzalom volt a természet, de méginkább annak a megörökítése, filmezése és én magam is rácsodálkoztam, hogy a lakóhelyünkhöz közel, ennyi szépséget tartogat számunkra a Föld bolygó” – mesélte Andor kolléga, akinek egyébként David Attenborough a személyes példaképe. Mint mondta, óriási motivációval vágott bele a Minden rezdülését című film készítésébe, amely egy makói pizzafutárról, Viseráczki Andrásról szól, aki munka után túrabakancsot húz, fényképezőgépet ragad és az ezerarcú természetet járja

Andor szerint az elismerés tökéletes motiváció abban, hogy a korábbi álom, egyre inkább valósággá váljon és még több hasonló alkotást készítsen a jövőben. Az év eleje óta a Szeged 365 állandó operatőreként dolgozó filmesnek a díj kapcsán egy kérése is lenne hozzátok: “mindenkit arra kérek, hogy óvja a természetet, vigyázzon az állatokra és a növényekre, hogy majd az utódaink is élvezni, szeretni tudják azok szépségeit.”

A 18 perces, immáron VIII. Totál Plán Független Filmfesztivál díjas alkotást itt tudod megnézni:

Gratulálunk Andor, nagyon büszkék vagyunk Rád!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb