Sport

Idén nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesennel erősödik a MOL – Pick Szeged csapata

Idén nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesennel erősödik a MOL – Pick Szeged csapata. A jobbátlövő 2023. június 30-ig biztos, hogy magára ölti a kék mezt, tudtuk meg a klub közleményéből.

“Szeretnék újabb jó hírrel szolgálni a MOL-Pick Szeged táborának. A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít majd. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, a MOL-Pick Szeged cégvezetője.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kent Robin Tönnesen Svédországban, a Partille nevű településen látta meg a napvilágot 1991. június 5-én. Norvégiában indult a pályafutása, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012–2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében szerepelt, majd a berlini Rókákhoz tette át a székhelyét. 2017-ben szerződött Magyarországra, a Veszprém csapatába. 2010-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett. Kent Robin Tönnesen a szegedi klub első norvég játékosa lesz – írja a közlemény.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb