Mindenmás

Hihetetlen gyorsan gyógyul és már óvodába jár az SMA beteg Zente

Február 28-án ünnepelte harmadik születésnapját Zente, az a kisfiú, aki gerincvelői eredetű izomsorvadás (SMA) miatt másfél éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, amelynek hatására hihetetlen gyorsan fejlődik, óvodába jár, és kapaszkodva már lépeget is a kisfiú.

Zente tavaly október óta már óvodába jár, hiszen a kisfiú ahhoz képest, hogy nem olyan régen még felállni sem tudott, mára stabilan tartja a hátát és a fejét, sőt, egyre magabiztosabban lépeget. Ovi előtt reggelente gyógytornára viszik őt, azután Zente is csatlakozik óvodás kis pajtásaihoz, akik, ahogy édesanyja mondta, először ugyan rácsodálkoznak a kisfiú kerekesszékére, de ezt követően már túl is lépnek ezen.

Fotó: Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA Facebook oldala

Az édesanya azt is elárulta, létrehoznak egy olyan nemzetközi közösséget is, amelyben arra fognak törekedni, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyerekeknek, akik ugyanebben a betegségben szenvednek. Ilyen kis beteg Zsombor is, akinek hatalmas összefogással országszerte, így sokan Szegedről is gyűjtötték a kezeléséhez szükséges összeget, míg végül a támogatásoknak hála, összejött a kisfiú gyógyulásához szükséges 730 millió forint.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb