Sport

Jól zártak a szegedi korcsolyázók az Utánpótlás Országos Bajnokságon

A hétvégén került megrendezésre zárt kapuk mögött az Utánpótlás Országos Bajnokság Budapesten, a Gyakorló Jégcsarnokban. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület 22 versenyzővel állt rajthoz.

Fotó: hunskate.hu

ÁRENDÁS MIHÁLY MINDEN TÁVON MÁSODIKKÉNT ÉRT CÉLBA

A legkisebb versenyzők közül Faragó-Szuhay Tamás összetettben a 3. helyen zárt, Konkoly Áron az előkelő 5. helyezést érte el. Az SZKE „G-F” korcsoportos sportolói újoncok voltak a mezőnyben, de nagyszerű helyezéseket és időeredményeket értek el. „E” korosztályban Árendás Mihály minden távon másodikként ért célba, ami a leginkább biztató az időeredményét tekintve, hogy a korosztályos rekordokat futó MTK-s versenyzőt egy év alatt utolérve, közvetlenül mögötte csúszta át a célvonalat.

Fotó: hunskate.hu

KOZÁK KRISTÓF MAGABIZTOSAN VÉGZETT A HARMADIK HELYEN

„D” korcsoportban Kozák Kristóf összetett 3. helyezett lett, magabiztos versenyzést mutatott. Konkoly Sára hatalmas fejlődésen ment át, korosztályának élmezőnyével együtt korcsolyázott. Junior „C” korcsoportban Somodi Luca a junior válogatott kerettel napi szinten készülő sportolókkal is nagyszerűen felvette a versenyt, kétszer is harmadik helyen ért célba, végül az 5. helyen zárt. Kormányos Nina az utánpótlás válogatott „A” keretének tagja, derékproblémái miatt hátrányból indult a viadalon, végül a 7. helyen végzett.

Fotó: hunskate.hu

KALMÁR BOTOND ÉPPEN, HOGY LECSÚSZOTT A DOBOGÓ 3. FOKÁRÓL

A „C”-s fiúknál Kalmár Botond egy szerencsétlen előzésből adódó kizárás miatt csúszott le a dobogó 3. fokáról, Liszli Gábor pedig követte őt 5. helyezésével a mezőnyben. Mindketten szereztek távonként 1-1 bronzérmet. „B” korcsoportban Tóth Katalin szintén 5. lett, magabiztosan korcsolyázott.

Fotó: hunskate.hu

AZ UTÁNPÓTLÁS MEZŐNY LEGRUTINOSABB KORCSOLYÁZÓI IS HOZTÁK A SZÉP EREDMÉNYEKET

Az utánpótlás mezőny legrutinosabb korcsolyázói között Püspök Fanni 500 méteren szerzett ezüstérme példaértékű, összesítésben a 4. helyen végzett. Jászapáti Péter kényszerpihenőre kényszerült a versenyt megelőző időszakban koronavírus fertőzés miatt, azonban a visszatérése jól sikerült. Teljesítményére a versenyzés hiánya kissé rányomta a bélyegét, esés és kizárás mellett is két bronzérmet szerzett, 4. helyezett lett.

„E-F” váltóban Árendás Mihály oroszlánrészt vállalt, Faragó-Szuhay Tamással és Konkoly Áronnal a dobogó harmadik fokára állt. Junior „C” váltóban Kalmár Botond, Liszli Gábor és Kozák Kristóf esés miatt hátrányba kerültek, a harmadik helyen végeztek.

Forrás: Szegedi Korcsolyázó Egyesület

Fotók: hunskate.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb