Mindenmás

Napi pakk: napsütéses szerda Szegeden, Isten éltessen, Nagy Laci!

Gyönyörű nap virradt ránk szerda reggel, ha most még egy picit csíp is a hajnali hűvös levegő, napközben 15 fokig is felkúszhat a hőmérő. Kitűnő alkalom egy sétára a városban, pláne, ha a Rózsa utca felé van dolgod, ahol az ivóvízvezeték felújítási munkálat miatt a félpályás útlezárás mellett kocsival nem lehet közlekedni. A mai napon ünnepli 40. születésnapját a Pick Szeged egykori játékosa, Nagy László, ahogy ezen a napon született a legendás Aranycsapat tagja, Hidegkuti Nándor is.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Kornélia, Frigyes, Kamilla, Oszkár, Irma, és Kornél nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 99 éve, 1922 -ben Budapesten, ezen a napon látta meg a napvilágot Hidegkuti Nándor labdarúgó, edző, a legendás Aranycsapat tagja.
Az Aranycsapat 1953-ban első sor: Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics Gyula hátsó sor: Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor, Zakariás József, Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II. László, Fotó: wikipedia.org
  • 98 éve, 1923-ban ezen a napon jelent meg először a “Time” magazin.
  • Ma 40 éves Nagy László kézilabdázó, a kézilabda-válogatott volt csapatkapitánya. Nagy László a Pick Szeged utánpótlás csapataiban kezdett kézilabdázni, ahol együtt játszott többek között későbbi válogatottbeli társaival, Buday Dániellel és Laluska Balázzsal. Három szezont játszott a Pick Szeged felnőtt csapatával a NB I-ben, majd 2000-ben az FC Barcelona kézilabdacsapatához igazolt. Ezt követően, 12 Barcelonában eltöltött év után 2012-ben az MKB Veszprém KC játékosa lett (most az egyszer megbocsátjuk, születésnapja van). Emellett a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya volt, 2009-ig.
MTI/EPA/Sascha Steinbach
  • 1985-ben ezen a napon született Tóth Vera énekesnő, aki ma ünnepli 36. születésnapját.
  • 39 éve született meg Jessica Biel amerikai színésznő (Hetedik mennyország, Total Recall (2012)).

IGAZI TAVASZ LESZ SZERDÁN SZEGEDEN: 15 FOK ÉS VERŐFÉNYES NAPSÜTÉS

Derült, napos, száraz időre készülhetünk szerdán Szegeden, hajnalban ugyan még gyengén fagyhat, 0 fok lesz csupán, délután viszont 15 fokos tavaszias időre is lehet kilátásunk.

EZERREL PÖRÖG A MUNKA A RÓZSA UTCÁBAN

Ezerrel pörög az ivóvízvezeték felújítási munkálat a Rózsa utcában. Fontos, hogy a félpályás lezárás mellett csak a menetrend szerint közlekedő buszjáratok forgalma és a kerékpáros forgalom lehetséges, ezért kocsival mindenképpen kerüld el az útszakaszt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb