Mindenmás

Egy óra alatt annyi FFP2-maszkot vásároltak az eMAG-nál, mint előtte egy hónap alatt

Teljesen elfogyott az eMAG saját maszkkészlete, miután csütörtökön reggel felröppent a hír, hogy a kormány kötelezővé teheti az FFP2-es maszkok használatát. Egyelőre a hivatalos kormányzati tájékoztatásban csak kötelező maszkhordásról volt szó, arról, hogy FFP2-est kellene használni, nem – írja a HVG.

Óriási roham indult meg az FFP2-es maszkokért, miután az Index megszellőztette, hogy a kormány kötelezővé teheti ezeknek a használatát – igaz, azóta láthattuk a kormányzati bejelentést, ahol nem mondták, hogy ilyen fajta szigorítás is következhet. Erről bővebben itt:

ELFOGYOTT, DE LESZ MÉG KÉSZLETEN FFP2-ES MASZK

Az eMAG arról tájékoztatta a hvg.hu-t: náluk egyetlen óra alatt annyi maszkot vásároltak, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. Az eMAG saját készlete ma elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok, és pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány, mivel a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket – tették hozzá. Ami viszont biztos, hogy egyelőre nem követelik az FFP2-es maszkok használatát, viszont a kormány tovább ülésezik, ezért lehetséges, hogy előbb-utóbb ez is bevezetésre kerül akár Szegeden is.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb