- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Jogerősen több mint 3 év börtönt lett a féltékenységből késelő férfi büntetése

- Hirdetés -

Végzésével helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt Sz. M. vádlott ellen indított büntetőügyben az elsőfokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét. A büntetlen előéletű vádlott jogerős büntetése így 3 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés lett. A közügyektől eltiltás tartamát sem változtatta meg a másodfokú bíróság, melyet a törvényszék 3 évben állapított meg – írja közleményében a Szegedi Ítélőtábla.

Mint írják, a Kecskeméti Törvényszék által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott még 2018 augusztus 28. napján az esti órákban – barátnőjével és annak két gyermekével kerékpárral haladt a Bács-Kiskun megyei település egyik utcájában. A barátnő kicsit lemaradt a vádlottól, mert a kerékpárján tolt, síró gyermekét vígasztalta, mikor egy régebbi ismerőse (a későbbi sértett) – aki szintén ittas állapotban volt – felismerte a nőt, odalépett hozzá és felajánlotta segítségét, hogy majd segít tolni a kerékpárt.

JÖTT A FÉLTÉKENYSÉG

Ezt a segítséget a vádlott barátnője elfogadta. A vádlott – észlelve, hogy barátnője lemaradt – megállt és hátranézve látta, hogy párját egy férfi kíséri. Féltékenységét kezelni nem tudta, feldühödött és visszaindult, hogy számonkérje a számára ismeretlen férfit. Amikor a vádlott hozzájuk ért, szitkozódni kezdett és támadólag lépett fel, melyre a sértett is akként reagált, hogy támadóállásba állt, kvázi elfogadva a kihívást. Ekkor a két férfi dulakodni kezdett, mely során a vádlott a zsebéből elővette 9.5 cm pengehosszúságú zsebkését, mellyel legalább két alkalommal, közepes-nagy erővel a sértett felső testének irányába szúrt. A sértett a szúrások következtében a bal felkarján és a bal oldalán szenvedett el szúrt sérülést. Az oldalát érő nagy erejű szúrás a sértett X. bordáját áttörve áthatolt a hasfalon és sértette a lépet is.

Forrás: Magyar Narancs

3 ÉV 8 HÓNAP BÖRTÖN LETT A VÉGE

A vérveszteség miatt ekkor már sokkos állapotban lévő sértetten – kórházba szállítását követően – életmentő műtétet hajtottak végre, mely során a sérült lépét el is kellett távolítani, így a vádlott cselekvősége maradandó fogyatékosságot is okozott.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2020. május 19-én SZ. M. vádlottat, ezért őt 3 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

KECSKEMÉTRŐL SZEGEDRE KERÜLT AZ ÜGY

Az immár jogerős végzés indokolásában elhangzott, hogy a Szegedi Ítélőtábla eljáró büntető tanácsa úgy ítélte meg, az elsőfokú bíróság a büntetés kiszabása során helyesen tért el vádlott javára az irányadó középmértéktől, a törvényszék ítélete törvényes és az általa kiszabott büntetés mértéke is arányos. Nem látott indokot az ítélőtábla a további lényeges enyhítésre, az erre irányuló védelmi fellebbezést alaptalannak ítélte, erre tekintettel végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Forrás: Szegedi Ítélőtábla

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb