Sport

Rommá verték a Kékek az Orosháza csapatát (37-21)

Ezt hívják fölényes győzelemnek. Vagy edzőmeccsnek. Akárhogy is nevezzük, ma este nem volt kérdés az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Előrehozott meccset játszott a MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda ligában, az eredmény egy letaglózó 37-21 az Orosháza ellen.

MOL-PICK SZEGED–Orosháza 37–21 (18–8)
Férfi kézilabda, NB I., 26. fordulóból előrehozott mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 6/2, Kaspárek 2, Gaber 3, Rosta 3, Källman 7, Bombac 3/1. Csere: Mikler (kapus), Bodó 2, Zsitnyikov 5, Szilágyi 6, Rea, Tóth J. Megbízott edző: Krivokapics Marko.
Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Pásztor M. 2, Tóth K. 4, Usal 1, Lele 6/2, Németh L. Csere: Majdán (kapus), Sakic, Döme 2, Lászlai 3, Molnár, Bella 2, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.

Süli Róbert sajtófőnök tudósítása a Pickhandball.hu-ról:

13 játékost neveztünk az Orosháza elleni bajnokira. Kisebb sérülés és betegség miatt hiányzott Bánhidi Bence, Nik Henigman, Borut Mackovsek, Kecskés Dániel, Bajus Bruno, Bogdan Radivojevics, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Luka Stepancic. Edzőnk, Juan Carlos Pastor sem ülhetett le betegsége miatt a padra, így Marko Krivokapics volt a vezetőedző. Az NB I-ben egyszer már helyettesítette Pastor mestert: a premieren Vácott simán nyertünk (35-24).

Három fiatal is bekerült a keretbe, Tóth József és Rea Barnabás már játszott a felnőtt első osztályban, Szilágyi Benjamin viszont nem, ő a Csurgó elleni idegenbeli bajnokin kerettag volt, viszont nem lépett pályára. Az őszi meccsen 39-22-re nyertünk, következett a két csapat 25. NB I-es találkozója. Az eddig lejátszott 24 bajnokin mindig nyertünk, a csütörtöki meccs előtt 765-ször vettük be az Orosháza kapuját, míg a Békés megyeiek 570 gólt dobtak nekünk.

Nem volt kérdés, hogy simán nyerünk. 2-2-ig volt szoros a meccs, utána Mirko Alilovic védései erőt adtak a csapatunknak, jöttek a könnyű gólok különösen Mario Sostaricstól, aki rendesen megszórta magát. A különbség pedig egyre nőtt, pedig a vendégek kapusa, a török válogatott Özmusul jól védett. Már az első játékrész közepén pályára léphetett az ifjúsági válogatott Szilágyi Benjamin, aki meg is szerezte élete első NB I-es gólját – hatig jutott végül a meccsen -, amit felállva ünnepelt a kispad. A félidőben tíz lett „közte”, 18-8-at mutatott az eredményjelző.

A második félidőben sem volt kérdés, hogy ki a jobb, még rátettünk egy lapáttal, kapitány, Jonas Källman ismét példát mutatott, hiszen komolyan vette ezt a meccset is, szórta gólokat, remekül védekezett. A végén magabiztosan, 37-21-re nyertünk.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb