Mindenmás

Napi pakk: esőt hoz a péntek Szegedre, kiderülnek a tegnap bejelentett szigorítások részletei

Egy időre búcsúzunk a jó időtől Szegeden, ma már ugyanis esőre és erős széllökésekre számíthatunk a Napfény városában, de ez ne szegje kedved, hiszen már csak a mai naphoz kell erőt gyűjtened, és kitör hétvége! Érdemes a híreinket is gyakrabban böngészned, hiszen hamarosan kiderülnek a tegnap bejelentett szigorítások részletei, amint közzéteszik őket, jövünk a legújabb információkkal.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Adrián, Adorján, Adrienn, Adriána, Teofil, Özséb, és Olivér nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 68 éve, 73 éves korában e napon halt meg Sztálin, aki 1927-től korlátlan hatalmú diktátorként uralkodott a volt Szovjetunióban. Sztálin kiemelkedő intelligenciájához roppant hatalomvágy és könyörtelenség párosult. A világtörténelem legnagyobb jelentőségű és legnegatívabb megítélésű vezetői közé tartozik.
  • 463 éve, 1558 -ban egy Francisco Fernández nevű orvos, elhozta az Újvilágból Európába a dohányt, és meghonosította kontinensünkön a dohányzás szokását.
  • 185 éve, 1836 – ban ezen a napon készítette el Samuel Colt az első pisztolyát, egy 34-es kaliberű fegyvert.
Fotó: biography.com
  • 153 éve, 1868 – ban Angliában C. H. Gould szabadalmaztatta a tűzőgépet.
  • 114 éve, 1907 – ben ezen a napon közvetítettek először rádión zeneművet. A mű Rossini Tell Vilmosának nyitánya volt. A New York-i Telharmonic Hall-ból közvetítettek Brooklynba a Navy Yard-ra, ami egy hatalmas hajógyár. A közvetítés létrehozója Lee De Forest, a rádióadó tulajdonosa volt, aki saját magát a “rádió atyja” néven nevezte.
  • 97 éve, 1924 – ben megszületett Zakariás József 35-szörös válogatott, olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja. Kiváló taktikai érzékű védekező játékos volt, harmincötszörös magyar labdarúgó válogatott. Zakariás kétszeresen is elsőként távozott a legendás tizenegyből: az 1954-es világbajnoki döntő elvesztése után kikerült a csapatból, majd a csapat egykori tagjai közül ő halt meg a legkorábban, 1971-ben, mindössze 47 évesen.
  • 78. születésnapját ünnepli ma Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, szinkronszínész, színházigazgató, aki többek között játszott a “Linda” című tv-sorozatban, az ő hangján szólalt meg magyarul Louis de Funès számos filmjében, Danny DeVito a Reneszánsz emberben, vagy a Harry Potter-filmekben Vernon bácsi.
  • Ma 53 éves Bajnai Gordon, aki 2009. április 14. és 2010. május 29. között volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

ESŐVEL, ZÁPOROKKAL TARKÍTOTT IDŐBEN LESZ RÉSZÜNK A MAI NAPON SZEGEDEN

Búcsút mondhatunk a napos időnek Szegeden. Ma hajnalban 3 fokra hűl le a levegő, majd napközben 13 fokot mérhetünk, ami sokkal hidegebbnek tűnhet, mivel időnként megélénkül az északnyugati szél, ezért olykor erős széllökésekre is számíthatunk.

MA TESZIK KÖZZÉ A TEGNAP BEJELENTETT SZIGORÍTÁSOK RÉSZLETEIT

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közlése szerint a csütörtökön bejelentett döntésekkel kapcsolatban minden részletszabályozás pénteken, vagyis ma jelenik meg a Magyar Közlönyben, amint ez megtörténik, érkezünk a további információkkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb