Közélet

Napi összefoglaló: bezár az ország, idei csúcson az új fertőzöttek száma

Izgalmakkal teli volt a csütörtök Szegeden, hiszen egy csomó, sajnos zömében rossz hírt kaptunk már kora reggel: idei csúcson van az újonnan azonosított fertőzöttek száma, és bezár a bazár, vagyis rengeteg új korlátozást jelentett be a kormány. Müller Cecília szerint is „helyzet van”, legalábbis ezt mondta az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján és arról is hírt kaptunk, hogy ma pont egy éve annak, hogy berobbant a járvány. Tuti hírrel is szolgálhatunk, hiszen a Szegedi Tudományegyetem a világ legjobbjai között szerepel, viszont lelombozó a hír, hogy Merkely Béla szerint sokkal több lesz a fertőzött hazánkban és májusig nem valószínű, hogy nyithat az ország.

NAPI GYÁSZOS KORONAVÍRUS ADATOK

Sötét nap a mai, megdőlt a fertőzöttek napi számának 2021-es rekordja: 6278 új esetet regisztráltak az országban. A megyékre osztott számokat még nem adta közre a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amint megjönnek a Szeged környéki adatok, jövünk velük. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

BEZÁR AZ ORSZÁG

“Azt javasolták, hogy szigorú korlátozásokat vezessünk be, néhány döntést már meg is hoztunk” – kezdte Gulyás Gergely. Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. Az üzleteket március 8-tól 22-ig bezárják, két hétre. Élelmiszerbolt, drogéria, patika, benzinkút kivétel.

RENDKÍVÜL MAGASAK A JÁRVÁNYÜGYI ADATOK

“Most sajnos helyzet van, ez azt jelenti, hogy rendkívül magasak a járványügyi adatok. Február 18-án jelentettük be a harmadik hullámot, és azóta 2533-mal nőtt a kórházban ápoltak száma. A jelenleg terjedő variánsok jóval fertőzőképesebbek, jóval több embert tudnak megfertőzni. A mai reprodukciós ráta 1,3, és ez folyamatosan nő” – mondta Müller Cecília.

PONT EGY ÉVE JÖTT A HÍR: KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK MAGYARORSZÁGON

Napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg a koronavírus Magyarországon – írja Facebook-oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a magyar családok, munkavállalók, vállalkozások, az egészségügyi dolgozók példa nélküli összefogásának eredményeként már látjuk a fényt az alagút végén.

JÓSLATOK MERKELY BÉLÁTÓL

Sokakat foglalkoztat a kérdés Szegeden is, hogy mennyien kell, hogy megkapják az oltást a nyitáshoz? Mikor lesz vége a járványnak? Mi a módja ennek? A Semmelweis Egyetem rektora ezekre a kérdésekre válaszolt.

AZ SZTE A LEGJOBBAK KÖZÖTT

A Szegedi Tudományegyetem a QS összegyetemi világrangsorában Magyarország legjobb egyeteme, mely a most megjelent, 2021-es tudomány- és szakterületi listákon is kiválóan szerepelt. A március 3-án nyilvánosságra hozott eredmények alapján, magyarországi viszonylatban, az SZTE több szakterületen is dobogós helyen végzett a brit Quacquarelli Symonds listáján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb