Közélet

Elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltás? (frissítve)

“Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk” – jelent meg a hír ma reggel a kormányzati koronavírus tájékoztató oldalon, majd pár perccel később el is tűnt.

Ez a szöveg volt olvasható a kormányzati koronavírus portál mai napi jelentésében. Nagyjából 3 percig, aztán a szöveg egyszerűen kikerült a dokumentumból. Ezek után nem világos, hogy lesz-e tömeges oltás vagy sem a hétvégén – írja cikkében a Portfolio.

Fotó: hvg.hu

Az ok az lehet, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is beszámolt róla a ma reggeli Kossuth Rádióban adott interjújában, miszerint az oltásoknál van némi technikai zavar. Orbán Viktor elmondása szerint beoltottak 800 ezer embert úgy, hogy eddig összesen 2 millió 800 ezren regisztráltak. Húsvétra 2 millió 400 ezer oltásnál fognak járni, július elejére ez a szám a miniszterelnök szerint 8 millió fölé nő. A nyár közepére tehát (elvileg) mindenkit be fognak oltani.

Egyelőre tehát nem tiszta, meg lesz-e tartva egyáltalán a hétvégi tömeges oltás: Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában valóban elmondta, leállították egy rövid időre az oltások szervezését adatkezelési problémák miatt (olyanok is kaptak behívót, akiket már beoltottak, másoknak pedig a lakhelyüktől nagyon messze lévő oltópontot jelöltek ki), de azt nem mondta a miniszterelnök, hogy emiatt elmaradna a hétvégi akció – fejtette ki a HVG.

FRISSÍTVE (11:55): TÉNYLEG ELMARAD

Elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltás, jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Forrás: portfolio.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb