Mindenmás

Tovább romlott a levegő minősége Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint a magas szálló por koncentráció miatt tovább romlott a levegő minősége több városban is, köztük Szegeden. Ugyanakkor az érintett települések többségén a levegőminőségi előrejelzésben azt írták: javulás várható.

VESZÉLYESNEK MINŐSÍTETTÉK SZEGED LEVEGŐJÉT

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken veszélyesnek minősítette Szeged, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc, és Mosonmagyaróvár levegőjét. Budapesten, Esztergomban, Hernádszurdokon és Pécsen pedig egészségtelennek találta a levegő szennyezettségét. További 19 település – Nyíregyháza, Debrecen, Oszlár, Eger, Szolnok, Salgótarján, Vác, Dorog, Tököl, Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka, Győr, Sopron, Sarród, Szombathely, Szentgotthárd – levegőjét kifogásoltnak minősítették.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐK LÉGÚTI TÜNETEKET TAPASZTALHATNAK

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb