Közélet

György István: elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltás (frissítve)

Elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltás, jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

György István elmondta, hogy az SMS-kiértesítés esetében sorra kerülő oltások most felfüggesztésre kerülnek. Ezt később beoltják majd, ez 74 ezer AstraZeneca vakcinát érint.  

Reggel már megjelent a hír a tömeges oltás elmaradásáról a kormányzati portálon, de alig pár percig volt csupán látható és el is tűnt az oldalról. Ez némi kétséget keltett az emberekben, mert nem lehetett tudni, valóban elmaradnak – e a hétvégére tervezett oltások, vagy sem. György István ezt az információt erősítette meg, miszerint ezen a hétvégén nem kerül sor a krónikus betegek oltására.

FRISSÍTVE: AZ SMS-EK KÉZBESÍTÉSÉVEL ADÓDOTT PROBLÉMA (12:26)

György István elmondta, az AstraZeneca oltóanyagát csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a szakember elnézést kért mindazoktól, akik ily módon téves riasztást kaptak. Hozzátette, a héten körülbelül 400 ezer oltást adtak be, és a jövő hétre szintén körülbelül 400 ezer oltás beadását tervezik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb