Közélet

Így száguld a vonat a Szeged és Hódmezővásárhely közötti felújított pályaszakaszon egészen Békéscsabáig

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 22-től ismét vonatok közlekedhetnek a tram -train beruházás miatt 2018 óta felújítás alatt álló 135-ös számú vasútvonal teljes szakaszán, Szeged és Békéscsaba között. Nagy Bence, Youtube – felhasználó, fel is pattant az egyik M41-es dízelmozdony vezetőfülkéjébe és kamerájával rögzítette a Szeged–Békéscsaba közötti 22 perces utat.

A tram – train beruházás során Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült, ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat. A szükséges hatósági eljárások befejeztével ez a pályaszakasz 100 kilométer/órás megengedett sebességre lesz alkalmas.

Az alábbi videón te is átélheted, a jövőben milyen egyszerűen és gyorsan eljuthatsz Szegedről vonattal Hódmezővásárhely és Orosháza érintésével, Békéscsabára.

Mindeközben folyik a tram – train próbaútja, a mai napon a szentesi garázsból a mindszenti vasútállomásig zakatolt a vasútvillamos a futópróba keretében, majd onnan vissza Szentesre.

Fotó: Halmi Photo Facebook oldala

Itt pedig bepillanthatsz a kulisszák mögé, milyen volt a tram – train első hazai, önálló útja:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb