Közélet

Február 22-től ismét vonatok közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között

A tram-train beruházáshoz kapcsolódóan hamarosan befejeződik a nagyvasúti pálya felújítása Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért február 22-től ismét vonatok közlekedhetnek a két város között – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-t.

Fotó: vasarhely24.com

FEBRUÁR 22-TŐL HELYREÁLL A FORGALOM

A közlemény szerint a felújítás alatt 2018 áprilisától a két megyei jogú város állomásai között szünetelt a vonatközlekedés, és pótlóbuszok szállították az utasokat. Február 22-től a teljes vonalon, Szeged és Békéscsaba között M41-es dízelmozdonyok közlekednek – az utasforgalomtól függően – kettő, három kocsival, megtartva a korábban már megszokott csatlakozási rendszert Szegeden, Békéscsabán és Orosházán, és továbbra is biztosítanak átszállást Szentes felé Hódmezővásárhelyi Népkert állomáson.

SZEGED ÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELY KÖZÖTT 22 KILOMÉTEREN FEKTETTEK LE SÍNEKET

Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült, ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat. Jelenleg zajlik a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisa. A szükséges hatósági eljárások befejeztével ez a pályaszakasz 100 kilométer/órás megengedett sebességre lesz alkalmas – áll a közleményben.

Fotó: vasarhely24.com

A FEJLESZTÉS 25,676 MILLIÁRD FORINTBÓL VALÓSUL MEG

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok szerint a nagyvasúti pálya rekonstrukciója a magyar állam finanszírozásában valósul meg, a kivitelező a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a fejlesztés szerződéses összege mintegy 25,676 milliárd forint.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb