Közélet

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését – írj az MTI, ami azt jelenti, hogy Szegeden sem lehet egynapos műtéteket végezni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt.

Az egyre több koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós péntek délután utasítást adott valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjének az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére.

FEBRUÁR 3-ÁN INDULT ÚJRA AZ ELLÁTÁS, MÁRIS VISSZAVONTÁK

Emlékeztettek, hogy a miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, február 3-ától elrendelte az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

AZ EMBEREK MEGÓVÁSA A CÉL

“Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment” – fogalmazott az Emmi, hozzátéve: “egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért”. Kásler Miklós mostani rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született – áll a közleményben.

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán is csak sürgős eseteket fogadnak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb