Közélet

Újabb fejezet kezdődik a Szeviép perben: a Debreceni Törvényszék tárgyalja újra az ügyet

A Kúria a február nyolcadikán meghozott végzésével a másodfokú eljárás lefolytatására a Debreceni Törvényszéket, az esetleges harmadfokú eljárásra a Debreceni Ítélőtáblát jelölte ki – válaszolta a PestiSrácok.hu megkeresésére a Kúria Sajtótitkársága.

A CSŐDELJÁRÁS SORÁN 6,5 MILLIÁRD FORINT HITELEZŐI IGÉNYT VETTEK NYILVÁNTARTÁSBA

A vád szerint a milliárdos forgalmat lebonyolító gazdasági társaság legkésőbb 2009 elejére fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetbe került, majd fizetésképtelenné vált és csődeljárás indult ellene. A hitelezők között nem jött létre csődegyezség, ezért a bíróság 2010 augusztusában csődeljárásban elrendelte a cég felszámolását, amelynek során hozzávetőlegesen 6,5 milliárd forint hitelezői igényt vettek nyilvántartásba.

AZ ÜGY A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLÁTÓL A PÉCSI TÁBLABÍRÓSÁGRA KERÜLT

A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék azonban bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat. A döntés ellen az ügyészség a bűnösség megállapításáért, a vádlottak és védőik bűncselekmény hiányában történő felmentésért jelentettek be fellebbezést. Az ügy a Szegedi Ítélőtábla bíráinak kizárását követően került a pécsi táblabíróságra.

A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA HATÁLYON KÍVÜL HELYEZTE A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK MÁSODFOKÚ ÍTÉLETÉT, ÉS A MÁSODFOKÚ BÍRÓSÁGOT ÚJ ELJÁRÁSRA UTASÍTOTTA

A harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla végzésével hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék másodfokú ítéletének a másod- és harmadrendű vádlottakra vonatkozó részét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasította. Az időközben elhunyt elsőrendű vádlottal szemben megszűnt az eljárás. Az ítélőtábla hatályon kívül helyező döntésével szemben az ügyészség és a harmadrendű vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, ezeket a Kúria azonban nem találta alaposnak.

Az új másodfokú büntetőper lefolytatására is a Kúria jelölte ki a bíróságot. Ez lett a Debreceni Törvényszék, azt viszont még nem tudni, mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját.

Forrás: pestisracok.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb