Kikapcs

Újranyithat az SZTE Füvészkert?

Egészen pontosan 2020. november 10-e óta nem látogatható a járványügyi helyzetre való tekintettel az SZTE Füvészkertje. A jelenleg meghozott legújabb intézkedések tükrében viszont az arborétumok és a parkok nyitva lehetnek, ezért sokan kérdeztétek, hogy mi a helyzet a szegedi Füvészkerttel? Ennek jártunk most utána.

Telefonon érdeklődtünk a nyitásról Németh Anikónál, az SZTE Füvészkert igazgatójánál, arról, hogy tervezik-e a nyitást a legújabb intézkedések mellett. Az igazgatónő elárulta, hogy a jelenlegi döntés alapján még egy hétig biztosan nem nyitnak, hiszen a kormány tájékoztatása alapján az arborétumok és a közparkok látogathatóságáról van eddig információ, a szegedi Füvészkert viszont nem ezekbe a kategóriákba tartozik, így még várni kell a kormány pontosítására a nyitáshoz.

Fotó: Nyitrai Szilárd

FEL KELL KÉSZÜLNI A NYITÁSRA

Németh Anikó továbbá azt is kiemelte, hogy ha zöld utat kapnak, akkor sem nyithatnak rögtön, mivel a járványügyi előírásoknak meg kell felelni, tehát infrastrukturálisan is fel kell készülni, ami legalább egy hetet venne igénybe, így nem tudnának egyik pillanatról a másikra látogatókat fogadni. Az igazgató hozzátette, az is nehezítené a nyitást, hogy jelenleg két építkezés is zajlik a Füvészkert bejáratánál, viszont azt is elárulta, hogy amint lehet, nyitnak, és természetesen erről időben értesítünk majd mindenkit.

Amíg nem látogatható a gyönyörű Füvészkertünk, addig csodáld meg a tavaszt fotókon:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb