Blog

Szegedi Anyukák, bevetésre készen? Indul az online oktatás!

Ez stílusos időzítés volt. Hétfőn jön a Nemzetközi Nőnap, ráadásul pont ezen a napon re-bootol az általános iskolai online oktatás – hát kell ennél “szebb” meglepetés egy szegedi anyukának? 

INDUL AZ ESZELŐS SZIVATÁS 2021

Zúm.

Kószpész.

Szerintem a két szó hallatán minden gyakorló szegedi anyuka hátán elkezd futkosni a hideg. Uraim, lehet szépíteni meg kamuzni, de az online oktatás java része (általában) az Anyákra hárul. Így van ez nálunk is, meg úgy általában 10-ből 9 szegedi háztartásban. A férjek a pénteken bejelentett, ocsortány mód rémisztő korlátozások közepette rohannak megmenteni a munkahelyüket, vállalkozásukat vagy bármit, ami biztosítja a család egzisztenciáját, a feleségek pedig vagy fejest ugranak az online oktatásba, vagy fejest ugranak az online oktatásba és közben a család férfiemberéhez hasonlóan még dolgoznak is (ez a gyakoribb verzió). Hogy a kettőt együtt hogy a büdös francba lehet ép ésszel lemenedzselni, szerintem senki sem tudja, sőt, gyanítom, nagyon bele sem gondoltak az illetékesek. 

Egy valamiben biztos vagyok: 

…megint az anyák, feleségek szívják meg a leginkább a hétfőtől életbe lépő intézkedéseket. Már megint Ti, Szegedi Nők lesztek a legdurvább frontvonalban.

Szép meglepetés így, nőnapra, nem? 

KI VOLT AZ A BAROM, AKI ÚJRAINDÍTOTTA A TAVALY TAVASZI BLACK MIRROR ÉVADOT…?

Úgy fest, valaki megberhelte a szegediek közös Netflix applikációját és újraindította a tavaly tavaszi Black Mirror évadot, ami a “járványhelyzet van, pár hétre bezárkózunk, de utána ígérjük jobb lesz” címet viselte. 

Reméljük, nem állította végtelenített lejátszásra. 

Két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy az idén jobban kiveszem a részem az online oktatásban, mint egy éve (bár, ezt akkor is megfogadtam), a másik pedig, hogy meg kéne végre keresni a nagyobbik Kislányom Coospace-jelszavát, szóval, leléptem. 

Kitartást, Szegedi Anyukák! 

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged 365 – szegedi, független, igazi

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb