Közélet

Napi összefoglaló: nem túl rózsásak a napi koronavírus adatok, meghosszabbítják a lejáró okmányok érvényességét Szegeden is

Nem túl fényűző számokat kaptunk vasárnap sem a járvány tekintetében, Szegeden is kettőszáz felett lett az újonnan beazonosítottak száma. Müller Cecília arról nyilatkozott, hogy már várják a platót a járványhelyzetben, míg Gulyás Gergely azt ecsetelte, hogy folytatódik a nagyléptékű oltakozás az országban. Ma az is kiderült ezek mellett, hogy nem kell a Kormányhivatalba szaladni, ha lejár valamelyik okmányunk, ugyanis automatikus meghosszabbítják azt. Ma egy cukiságról is beszámolhatunk: megjött az első gólya Szegedre és lencsevégre is kapták gyorsan, emellett pedig jönnek a hét legeszméletlenebb rendőrségi eseményei a megyéből.

HATEZER ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, KÉTSZÁZ FELETT A MEGYÉNKBEN

6201 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 466 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 234 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 873 főre emelkedett.

MÁR A JÁRVÁNY CSÚCSPONTJÁT VÁRJÁK HAZÁNKBAN

Azt remélik, hogy megtorpan a fertőzöttek száma, beáll a “plató”, és mivel az oltakozók száma egyre magasabb lesz, a fogékony szervezetek számát is csökkentik. “Ebben reménykedünk, itt tudjuk megfogni a harmadik hullámot” – fogalmazott Müller Cecília.

FOLYTATÓDIK A NAGYLÉPTÉKŰ OLTAKOZÁS

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ami azt jelenti, hogy Szegeden is folytatódik az oltás.

MEGHOSSZABÍTJÁK A LEJÁRÓ OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGÉT

Azt írták, a társadalmi kontaktusok számának csökkentése érdekében a kormány meghosszabbította a lejáró okmányok érvényességét, így a november 4-e után lejárt igazolványok a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig Magyarország területén használhatók maradnak, tehát Szegeden sem kell az adott ideig ezért a Kormányhivatalba rohanni. 

MEGJÖTT AZ ELSŐ GÓLYA SZEGEDRE

Megérkezett a 2021-es év első szegedi gólyára, Molnár Sanyi nevű olvasónk Alsóvároson, a Horgosi úton csípte el egy klasszul sikerült fotóra a tavasz első hírnökét. Cikkünk főhőse csak három héttel maradt le a Vas megyei Suritól, kishazánk celeb-gólyájától, aki évről évre elsőként tér haza Afrikából.

A HÉT RENDŐRSÉGI AKCIÓI EGY HELYEN

Nem unatkoztak március első hetében sem a megyénk rendőrei és nyomozói. Volt itt minden mi szem-szájnak ingere: kristályt árultak, majd jól ráfáztak, marhákkal és disznókkal kereskedett egy férfi, csak fizetni “felejtett el” mindenkinek, de volt itt még lopás, terrorcselekmény kísérlet, elfogatóparancs kiadása az ex-focista ellen és egy hatalmas rajtaütés is Szegeden.

https://szeged365.hu/2021/03/07/best-of-police-megyei-kristalyosok-kormanyhivatalban-jogositvanyt-kovetelo-ferfi-es-a-szegedi-diler-hazaspar-is-a-het-legjobb-rendorsegi-hirei-kozott/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb