GasztroMindenmás

A lány, aki majdnem 200 hamburgert nyert, mert mozgott: véget ért az első emeld fel a s@gged kihívás Szegeden

Adódott a mindenki számára jól ismert helyzet februárban, hogy nem lehetnek nyitva az éttermek, csak kiszállításra dolgozhatnak, nincs konditerem, mindenki befásult már és csak nyavalygott…. Na, történt ezután, hogy ezen felbuzdulva jött a szegedi Bán Tamás, a Baan’s Kitchen tulajdonosa, és létrehozta az első Baan’s kihívást, vagyis: uccu neki, emeld fel a s@gged, van töltés, futópálya, bicikliút, minden, ami kell és gondolta, hogy akkor hozzuk már ki a legjobban ebből a fránya helyzetből.

És milyen jól tette! Mert, – mint a kihívásban írja -, ha valaki mozogni akar, az tud. Felkerestük tehát a részletekkel Tamást, az ötletgazdát, aki elmondta, hogy futás közben pattant ki a fejéből a kihívás ötlete, mert azért egyedül futkározni mégsem annyira menő.

„A vírus okozta helyzetben sajnos ezt nem lehetett társasan kivitelezni, de szerveztem erre egy eseményt és mindenki egyesével futotta és kerékpározta a saját távjait. Végül egy kihívás kerekedett ebből, aminek az volt a lényege, hogy aki nálam többet kerékpározik, és/vagy fut, az a vendégem lesz egy hamburgerre, mert az elfogadta a kihívást, és legyőzött engem” – mesélte Tamás a kihívás történetét.

KILENCEN SZÁRNYALTÁK TÚL TAMÁST

Úgy tűnik, ennyi kellett csupán ahhoz, hogy többen is futócipőt húzzanak és bicajra pattanjanak, hiszen 57-en neveztek, ebből kilencen pedig Tamást is túlszárnyalták.

„Nem gondoltam, hogy ilyen jelentős lesz az érdeklődés. Azt hittem, hogy majd néhány ismerősöm, akikről tudom, hogy szoktak futkározni – ők majd csatlakoznak és négyen, öten elbohóckodunk. Az én elképzeléseimhez képest pedig közülük egy sem futott, viszont másik 57 ember igen” – osztotta meg velünk az ötletgazda csodálatát, hiszen elmondása szerint a verseny második felében nemhogy elfáradtak volna a jelentkezők, hanem még inkább rákapcsoltak, és mindenki megpróbálta a legtöbbet kihozni magából.

“SOKKAL TÖBBET HOZTAM KI MAGAMBÓL, MINT AMIRE SZÁMÍTOTTAM”

Tamás azt is elárulta, hogy ő személy szerint két hét után már elengedte magában azt, hogy a kihívást megnyerheti, mert, mint mondta: „olyan elképesztő számokat produkáltak a versenyzők, amiket én, így 42 éves fejjel már életemben nem fogok. Viszont, én is sokkal többet hoztam ki magamból, mint amire számítottam.”

Bán Tamás mesélt még egyébként a további terveikről, eseményekről, amelyet itt hallgathatsz meg: 

200 HAMBI A LEGJOBBNAK

Lényeg a lényegben, hogy a kihívásban a kilenc lejobban teljesítő közül is kiemelkedett Pap Kincső, aki időt és energiát nem sajnálva futott, kerékpározott egész februárban, és ezzel övé lett a főnyeremény: a saját testsúlyának megfelelő mennyiségű hamburgert nyert a Baan’s Kitchen-től, ami majdnem 200 hambit jelent és egy éve van arra, hogy ezt a tetemes mennyiséget mind el is fogyassza.

IGAZI PRÓBATÉTEL VOLT EZ KINCSŐNEK

De, kezdjük az elején: kérdésünkre Kincső elmondta, hogy alapjáraton azért jelentkezett a versenyre, mert szerette volna próbára tenni magát abban, hogy vajon mennyit bír, mivel előtte ennyire intenzíven soha nem sportolt.

„A bringában jobban otthon vagyok, mint a futásban. Ez látszódott a verseny alatt is, mert 100 kilométert le lehet tekerni egy nap, de nem fogok tudni húsznál többet futni, így a pontokat nekem a bringával lehetett könnyebben összeszedni. Az első héten a harmadik helyen voltam, de ekkor még nem álltam rá arra, hogy ezt a versenyt megnyerjem. A második hét volt az, amikor az összesítőben láttam, hogy ugyanúgy a harmadik vagyok, mint előtte és akkor döntöttem úgy, hogy basszus, akkor kicsit nyomjuk már meg, hátha tudok még javítani. Ekkor volt az, hogy megpróbáltam az összes szabadidőmet erre ráfordítani” – osztotta meg velünk Kincső az elmúlt hónap izgalmait, majd hozzátette, hogy összesen futásban 313 kilométert, kerékpározásban pedig 1192 kilométer tett meg, a véghajrában pedig letekerte a Szeged-Baja-Szeged kört, ami 224 kilométer volt, majd másnap még tekert 100 kilométert és futott 10-et, ahol a futás csak mint egy „utolsó tiszteletkör” volt a verseny utolsó napján.

KI ESZI MEG EZT A SOK HAMBIT?

Huhh! Elképedve hallgattuk ezeket az eredményeket, de azért csak furdalta a kíváncsiság az oldalunk és rákérdeztünk, hogy mi lesz a majdnem 200 hambival, amit nyert? Mindet ő fogja megenni? Erre a kérdésre Kincső nevetve elmondta, hogy nyilván nem ő fogja egyedül elfogyasztani, és amúgy is egy éve van kihasználni a nyereményt, természetesen többedmagával.

„Egy évem van arra, hogy ezt a hamburger mennyiséget megegyem, illetve elosztogassam, de biztosan nem egyedül fogom megenni, a családtagok, barátok biztosan kicsit csípnek ebből a nyereményből” – osztotta meg velünk a nyeremény sorsát végül Kincső, aki hozzátette, hogy a kihívás nagy löketet adott neki a folytatásra, és részt fog venni hasonló versenyeken a közeljövőben is, úgy hogy biztosan hallunk még a sándorfalvi Pap Kincsőről, és kimagasló teljesítményéről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb