Szegedi Arcok

Az aktatáskás szegedi Forrest Gump folytatásában: megszólalt Betty, a megkergetett kocogó nő

Tegnap este megírtuk Nektek, hogy a Szegeden láttam Facebook csoportba egy hölgy megosztotta történetét, miszerint futás közben összetalálkozott a – mint kiderült, sokak számára ismerős – szegedi aktatáskás férfival, aki meglepétésre jól meg is kergette. Tehát felkerestük most Bettyt, hogy mesélje el Nekünk a teljes történetét.

MEGSZÓLALT BETTY

A történetet Mi sem hagytuk annyiban, gyorsan felkerestük tehát Bettyt, aki el is fogadta a felkérésünket, hogy mesélje már el a Szeged365-nek, hogy pontosan mi is történt vele abban az ominózus pillanatban. Betty elmondása szerint már korábban is találkozott, a nem is olyan ismeretlen aktatáskás férfival, viszont eddig ilyen szintű összetűzésbe nem keveredett vele.

“Sokszor szoktam futni Szeged és Algyő között. Van, hogy barátokkal, vagy a lányommal, de legtöbbször egyedül. Tegnap is egyedül futottam a bicikliúton, és az algyői vasútállomástól mintegy 400 méterre lehettem, amikor észrevettem, hogy az illető befordult velem szemben. Rögtön láttam, hogy ez az aktatáskás férfi és átmentem a másik oldalra, majd Ő velem szemben dettó ugyanezt csinálta. Ekkor kezdtem lassítani, mert gondoltam, hogy ebből valami lesz” – mesélte Betty a nem mindennapi történetét.

KÖPKÖDÖTT, MAGYARÁZOTT- ÍGY KERGETTE MEG BETTYT

És hát lett is belőle valami, mert – mint Betty mondja -, amikor odaért mellé az illető, az hirtelen felkapta az aktatáskáját és az arca elé helyezte, majd elment mellette…. De, itt nem ért véget a történet:

“Amikor elment mellettem Én reflexszerűen megfordultam, és akkor azt láttam, hogy az aktatáskát már az égbe emelte, úgy kezdett el utánam szaladni. A félelmetes az volt, hogy elkezdet még ez mellé köpködni és magyarázni is, amit Én nem is nagyon értettem, mert úgy voltam vele, hogy mielőbb szeretnék a körforgalomig bejutni, ahol már emberek is vannak” – tette hozzá a történethez Betty, aki azt is elárulta, hogy ezek után a faluba beérve találkozott a rendőrökkel, akiknek elmesélte, hogy mi történt. Azt az ígéretet kapta tőlük, hogy utánanéznek a történteknek.

FELJELENTÉST NEM TETT EGYELŐRE

Betty továbbá elmondta, hogy feljelentést nem fog tenni egyelőre, ezek után is futni fog, viszont spray ezentúl mindig lesz nála.

“Én igazából annyit szerettem volna ezzel az egész dologgal elérni, hogy ne higgyünk feltétlenül abban, hogy ez egy ártatlan ember, ártatlanul szaladgál az autók között, mert pont sajnos ilyenekkel vannak tele a híradások. Előbb utóbb baj lesz…” – osztotta meg végül véleményét Betty, aki tanácsként azt javasolja mindenkinek, hogy fülhallgatót ne használjon senki futás közben, mert még a végén meglepődik.

ÉS HOGY NÉZ KI AZ AKTATÁSKÁS FÉRFI?

Betty a története mellett személyleírást is adott az illetőről (és ezek alapján nem, nem az eltűnt képviselőúrról van szó):

  • magas 180 cm
  • rövid, őszes hajú, majdnem kopasz
  • megviselt ruházat, bakancs
  • aktatáska

SZÁMOS HELYEN FELTŰNT MÁR

A tegnap esti cikkünk alá beérkezett kommentek alapján úgy tűnik, nem csak Betty járt már így. Rengetegen írtátok, hogy számos helyen feltűnt már és legtöbbször Makó, Hódmezővásárhely, Szeged és ezek szerint Algyő környékén fut, és/vagy gyorsan sétál az aktatáskás szegedi Forrest Gump. Azt, hogy az illető milyen okból kifolyólag teszi meg naponta ezeket a távokat és miért köt bele mellette elhaladó emberekbe sajnos nem tudjuk, de nagyon kíváncsiak vagyunk rá, és ha lenne rá lehetőség, nagyon szívesen meghallgatnánk az Ő véleményét is a témában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb