Szegedi Arcok

Íme a teljes Szabó Bálint sztori: lövések, fejre húzott zacskó, nehezen gyulladó szalmabála

Újabb vad részletek kerültek elő Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő eltűnése kapcsán, sőt, gyakorlatilag az egész sztorit elmondta a Magyar Nemzetnek. Ismét szóba került a lángoló szalmabála, mellé azonban sok minden újdonság bejött a horrorisztikus, 15 órás maratonból: Dacia Duster, lövések, fejre húzott zacskó és még rengeteg krimibe illő részlet.

Öveket becsatolni, jönnek a nem kicsit durva részletek, szemlézünk az interjúból. Már az előzmények sem piskóták:

  • Szabó Bálint szerint két szegedi nagyvállalkozó személyesen jelezte, hogy ha nem áll le, és őket is megemlíti az ominózus sajtótájékoztatón, akkor az orrára fognak koppintani. 
  • Február 12-én egy temetésről jött haza Szegedre, leszorították az útról, és beterelték egy földútra, ahol elakadt. Akárhányszor ki akart szállni az autóból, eldördült egy-egy lövés.
  • Telefonon kért segítséget, és a terepjáró csak akkor ment el, amikor megjöttek az ismerősei.

KAPUCNIS ARCOK A LIGETBEN, GYALOGLÁS AZ M43 HÍDJA FELÉ

Szabó Bálint azt mesélte, hogy a fentiek dacára nem mondta le a sajtótájékoztatót, és ahogy rendszerint szokott, február 15-én kora reggel is elment az újszegedi Erzsébet ligetbe futni. Ott azonban az elmondása szerint már két, maszkos-kapucnis férfi várta, akik azt közölték vele, hogy ha a családjának jót akar, akkor gyalog azonnal elindul Romániába. Ráparancsoltak, hogy tegye vissza a slusszkulcsot és a telefonját a kocsiba, utóbbit azonban észrevétlenül, a hangfelvevőt elindítva az autó mellé dobta.

A képviselő ezt követően – elmondása alapján – elindult a megadott útvonalon, Tápé felé. Szavai szerint a két férfi, kellő távolságot tartva, követte, de volt, hogy megállt mellette egy fehér autó, és abból közölték az útvonalat.

ZACSKÓ A FEJEN PLUSZ A ROMÁN AUTÓGYÁRTÁS GYÖNGYSZEME

Az M43-as autópálya Tisza-hídjánál találkozott a helyi gátőrrel is, de az utasításoknak megfelelően nem állt szóba vele. “Ahogy sétáltam tovább, egyszer csak megjelent két rossz öltözetű ember a töltés tetején, akikről azt hittem, nem tartoznak a társasághoz, ezért futva menekültem előlük. Később, amikor újra találkoztunk, kiderült, hogy ők is tagjai a bandának. Akkor az erősebb egy valamilyen szerrel átitatott maszkot tett az arcomra, amitől elkábultam. Akkor tértem magamhoz, amikor belöktek egy szürke konténerépületbe” – mondta a képviselő a Magyar Nemzetnek.

Ezután emlékezete szerint a fejére egy zacskót húztak, és feltették egy terepjáró platójára, és néhány percet mentek így Makó irányába. Ott leszállították, majd mondták neki, hogy induljon el a város felé. “Itt lett először elegem, és egy ponton, ahol kereszteztünk egy utat, leintettem egy fehér Dacia Dustert. Azt mondtam a sofőrnek, hogy szeretnék segítséget kérni, mert elraboltak” – mesélte a képviselő. Az autós azonban leterelte, Szabó szerint ő is a bandához tartozhatott.

MOST JÖN AZ IZGALMAS RÉSZ: GUMIABRONCS, SZALMABÁLA, CIPŐFŰZŐ ÉS A LÁNGOK

Szabót újra elkábították, és arra ébredt, hogy hasal két szalmabálán, a lábait gumiabroncs kötötte gúzsba, és erős füstszagot érez. Mint mondta, ekkor esett le neki, hogy éppen meg akarják alatta gyújtani a bálát de az nem akar összejönni.

Erre leszállították, majd felszólították, hogy vetkőzzön alsógatyára, dobja a holmijait a tűzbe, és kössön a két csuklójára cipőfűzőt. Ezután ismét a bódító szer jött, majd kikötözték a közeli villanyoszlophoz, amibe a fejét be is verte. “A szertől elkábultam, de még arra emlékszem, hogy az egyik férfi azt mondja: ha valamilyen csoda folytán kiszabadulok innen, eszembe ne jusson szólni a rendőrségnek, mert hamarabb visszaérnek a családomhoz, mint ahogy én Szegedre jutok” – magyarázta a politikus.

A szürreális sztori itt ért véget, Szabó arra ébredt, hogy fáj a bevert könyöke, és a tűz már közel ért: “…valahogy kioldoztam a kezeimet, majd magamat, és egy szál alsógatyában az autópályához futottam. Átmásztam a vadkerítésen, és próbáltam segítséget kérni, de nem állt meg senki. Közben eljutottam a felüljáróig, és a bekötőúton próbáltam leinteni valakit, volt, hogy összekulcsolt kézzel le is térdeltem, de sokáig nem álltak meg. Végül két civil ruhás rendőr sietett a segítségemre” – zárta gondolatait.

A további részleteket az eredeti interjúban találod, IDE kattintva.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb