Közélet

Napi összefoglaló: Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, az orvostanhallgatók önállóan dolgozhatnak a veszélyhelyzet alatt

A mai napot Orbán Viktor a Kossuth Rádióban kezdte, ahol pótolta pénteki izraeli útja miatt elmaradt szokásos heti helyzetjelentését, és összegezte a vakcinákkal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókat. A hétvégén kijött egy új kormányrendelet is, mely arról szól, hogy az orvostanhallgatók önállóan dolgozhatnak az ellátásban a veszélyhelyzet alatt. Sajnos a koronavírus számok még mindig nagyon magasak, 8764 beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen. Ha lemaradtál napközben a mai hírekről, kerülj képbe gyorsan összefoglalónkkal.

ENYHE CSÖKKENÉS A SZÁMOKBAN VASÁRNAPRA: 8863 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK AZ ORSZÁGBAN, 276 ESETET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 órában 8863 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 276 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett.  8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR: “LÁTTAM MÁR NOVEMBERBEN, HOGY NAGY BAJ LESZ”

Nehéz hét áll előttünk, több ágyunk van, mint bárkinek Európában, az unió elszúrta – csak néhány gondolatfoszlány Orbán Viktor vasárnap reggeli, Kossuth Rádiós interjújából. Pénteken a miniszterelnök Izraelben járt, az elmaradt, menetrend szerinti kormányfői helyzetjelentést most pótolták, a Vasárnapi Újság című műsorban.

EGY 26 ÉVES FÉRFI VOLT A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA SZOMBATON

Egy 26 éves férfi volt a koronavírus legfiatalabb áldozata szombaton, derült ki a koronavirus.gov.hu oldalra feltöltött adatokból. A tájékoztató szerint a beteg magas vérnyomással és elhízással küzdött.

RUSVAI MIKLÓS: NEM VESZÉLYESEBB A NIGÉRIAI MUTÁNS A BRIT MUTÁCIÓNÁL

A nigériai mutáció, amely tulajdonképpen a brit vírus egy újabb mutálódása, és amely jelenleg Algériában, Olaszországban és a Távol-Kelet számos országában terjed, nem veszélyesebb a brit változatnál, mondta el Rusvai Miklós víruskutató az InfoRádiónak.

AKÁR ÖNÁLLÓAN IS DOLGOZHATNAK AZ ORVOSTANHALLGATÓK A VESZÉLYHELYZET ALATT

Magyar Közlönyben szombat este megjelent rendelet szerint az ellátásban dolgozók számát a kórházak közötti átvezénylések mellett a rezidensek és a végzős medikus hallgatók bevonásával fogják növelni, írta a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb