Mindenmás

Napi pakk: esővel érkezik a vasárnap, ma újra lesz Bödön Piac Szegeden

Esős, szeles nappal zárjuk a hetet Szegeden, de a cudar időért kárpótolhat minket, hogy ma újra lesz Bödön Piac. 142 éve született Einstein, és három éve távozott az élők sorából Stephen Hawking. Ne feledd, vasárnap a pihenés napja, húzd magadra a takarót, és kapcsolódj ki a Szeged365 híreivel.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Matild, Méta, Jára, Jarmila, Tilda, és Paulina nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 142 éve, 1879 – ben ezen a napon született Albert Einstein német születésű amerikai fizikus, a relativitáselmélet kidolgozója.
Fotó: origo.hu
  • 89 éve halt meg George Eastman, a Kodak atyja, aki mindenki számára elérhetővé tette a fényképezést.
  • 88 éve született Michael Caine Oscar-díjas angol színész (Hannah és nővérei, Árvák hercege, Vén rókák, Batman filmek, Eredet).
  • 227 éve, 1794 – ben ezen a napon látta meg a napvilágot Bem József lengyel katonatiszt, az 1848-49-es szabadságharc tábornoka.
  • Ma 75 éves Steven “Steve” Francis Kanaly, amerikai színész, aki Ray Krebbs szerepét játszotta a Dallas sorozatban.
  • 3 éve, 76 éves korában meghalt Stephen Hawking, angol fizikus. A BBC-nek és a Discoverynek forgatott ismeretterjesztő filmjei, népszerű könyvei (az Idő rövid története) milliókhoz jutottak el, magyarázták el a modern fizika alapjait, a relativitáselméletet, az ősrobbanást, a fekete lyukakat. Kutatási területei többek között: kvantumgravitáció, fekete lyukakból instabilitása, kozmológiai infláció, húrelmélet, féreglyukak, az univerzum sűrűségmátrixa. A ritka sorvadásos betegsége miatt szinte teljesen megbénult, számítógép és hangszintetizátor segítségével érintkezett a világgal.
Fotó: tudomanyplaza.hu

JÖN A HIDEGFRONT, ESŐVEL ZÁRJUK A HETET SZEGEDEN

Míg szombaton kitartott a jó idő, addig mára már nem sok jót jósolnak a meteorológusok. Jön a hidegfront, úgy hogy esernyőket elő, esős és szeles nappal zárjuk a hetet Szegeden.

MA ÚJRA LESZ BÖDÖN PIAC SZEGEDEN

A hétvégére tervezett Szent István téri kézműves vásárt sajnos törölték, viszont van egy jó hírünk számodra: nem maradunk kézműves és háztáji termékek nélkül, ugyanis ma újra vár a Bödön Piac a Szeged Plazában!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb