Sport

Hatalmas háborút vívott a Naturtex-SZTE-Szedeák, győzelem az újszegedi sportcsarnokban

Magabiztos játékkal, végig nagy küzdelemben didalmaskodott az Atomerőmű SE felett a Naturtex-SZTE-Szedeák, 101-92 (29-20, 26-24, 22-30, 24-18) – es győzelmet aratva szombat délután az újszegedi Városi Sportcsarnokban. A paksi csapatban többen is elkapták a koronavírust, azonban megrendezték a mérkőzést.

Bajnokság, 23. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

V.: Praksch P., Frányó P., Győrfy R. (Várhalmi Zs.)

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8, Govens 14/6, Brown 27/9, Dzseletovics 26/12, Dickey J. 11. Csere: Keller I. 10/6, Bognár K. 5/3, Kerpel-Fronius B. -, Balogh S.

ASE: Kovács Á. 14/6, Paige 12/3, Pupp 5/3, Lóránt P. 29/3, Jackson 16/3. Csere: Shepard 9, Kis R. 5/3, Velkey

A vírushelyzet miatt megfogyatkozott Atomerőmű SE-t fogadta az „alapszakasz-dobogóra” hajtó Naturtex-SZTE-Szedeák a bajnokság 23. fordulójában.

Dzseletovics triplája nyitotta a mérkőzést, majd Jackson közelijére is kintről válaszolt a szegedi légiós. Kapaszkodott a Paks, sőt Lóránt sorozatban szerzett öt pontjával pillanatok alatt fordított is (6-9). Nyolc pontot dobott zsinórban a Szeged, időt kértek a paksiak. Kovács triplája talált, Dzseletovics duplája is, majd ismét ők ketten találtak be a következő támadásokból (18-14). Két perccel a negyed vége előtt kettőre jött fel az ASE, azt követően azonban nem engedte kibontakozni ellenfelét a Szedeák: hét szegedi pont érkezett nulla kapott ellenében, így 29-20-ról jöhetett a folytatás – Dzseletovics tarthatatlan volt, 15 pont és 19 VAL az első negyedbeli mérlege!

Két-két pontot hoztak az első percek, majd újabb két büntető került helyre paksi részről, de ezt gyors öt ponttal kontrázta meg a Szedeák – tíz fölé nőtt a különbség (36-24). Jackson triplája jókor jött a vendégeknek, de a fordulásból Govens is megmutatta, hogyan kell távolról a gyűrűbe találni. Brown is rákapcsolt, 46-31-nél az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között, de Jackson büntetőivel és Pupp triplájával tízre jött vissza a Paks. Brown közben utolérte Dzseletovicsot, sőt a félidő hajrájában dobott triplájával már ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa (18 pont) – a paksiak addigi legeredményesebbje, a 15 pontos Lóránt kettese zárta a félidőt, 55-44-re vezetett a Szeged.

Kosárváltással indult a második félidő, majd Kovács négy pontjával elkezdett zárkózni a Paks. Hiába faragott azonban hátrányából a vendég együttes, a Szeged rövidesen visszaállította a tíz pont feletti különbséget (69-57). Lóránt remekelt, egy triplát is bedobott, de a Brown-Dzseletovics páros is hasonlóan jó napot fogott ki – előbbi újabb triplája után már 75-62-re vezetett a Szeged. Kis triplájával éledezett az ASE, sőt: a paksiak megnyomták a harmadik negyed hajráját annyira, hogy Kis negyedet lezáró kettesével már 77-74 volt az állás.

Paige közelijére Govens dobott triplát, de Paige is betalált kintről (80-79). Dzseletovics triplát rontott, már a vezetésért támadhatott az ASE, amit Paige révén át is vett. Mindkét oldalról sikeres támadások érkeztek, így minden találat után az éppen pontot szerző együttes vezetett. Dzseletovics hármasa talált utat a gyűrűbe, Lóránt két büntetőjével maradt lőtávolságon belül a Paks. Keller hármasa is nagyon jókor jött a hazaiaknak, Dickey viszont csak egy büntetőt dobott be a kettőből, majd Dzseletovics hibázott (91-85). Jackson is rontott, teltek a másodpercek, őrizte hatpontos előnyét a Szeged, majd négy perccel a vége előtt Keller újabb hármasával kilencre növelte azt. Brown talált be közelről, eldőlni látszott a meccs. Rutinosan hozta le a hajrát a Szeged, előnyéből már nem engedett: száz pont fölé jutva végül 101-92-re nyert.

Forrás: BBall1.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb