Mindenmás

Vízvezeték szerelőnek adta ki magát, majd ellopta egy idős asszony pénzét egy szegedi férfi

A szegedi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki először egy idős sértettől vitt el készpénzt, majd egy ismerősét lopta meg a városban. Kifosztás és lopás miatt indult ellene eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi 2020. április 30-án vízvezeték szerelési munkálatokra hivatkozva jutott be egy idős asszony lakásába Szegeden. Javítás közben körülnézett az ingatlanban, majd dolga végeztével távozott. Nem sokkal később azonban visszament a sértetthez, elterelte a figyelmét, és a hálószobában lévő szekrényből kétszázötvenezer forintot szerzett meg.
Két héttel később egyik éjszaka pedig a belvárosban vendégeskedett, amikor egy óvatlan pillanatban belenyúlt vendéglátója övtáskájába, amiből kivett egy pénztárcát, a benne lévő kilencezer forinttal, illetve személyes iratokkal együtt. Ezután sietve távozott.

Fotó: pixabay.com – illusztráció

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a városban elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Vele szemben lopás vétség, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, majd a bíróság 2020. július 2-án elrendelte letartóztatását.
A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb