Mindenmás

Napi pakk: marad az esős, borongós idő Szegeden, ma van Vajda Attila szülinapja

Ma is kitart az esős, borongós idő, de attól még zajlik az élet tovább Szegeden. Makkosháza területén a Vízmű munkálatai miatt zavaros csapvízre, illetve vízhiányra számíthatnak a lakók, újabb adag kínai vakcina érkezik az országba, és ma ünnepli 38. születésnapját Vajda Attila szegedi olimpiai bajnok kenus. Ragadd meg a kávédat, és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Gertrúd, Patrik, és József nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 173 éve, 1848 -ban ezen a napon a pesti forradalom hírére a bécsi udvar hozzájárult gróf Batthyány Lajos miniszterelnöki kinevezéséhez. Batthyány a kormány tagjainak nagy részét a liberális nemzeti mozgalom vezérkarához tartozó államférfiakból válogatta össze. Miniszterek: Szemere Bertalan belügy, Mészáros Lázár hadügy, Kossuth Lajos pénzügy, Deák Ferenc igazságügy, Klauzál Gábor földművelés, ipar- és kereskedelemügy, Széchenyi István közlekedésügy, Eötvös József vallás- és közoktatásügy, Esterházy Pál herceg a király személye körüli miniszter.
Fotó: hirmagazin.sulinet.hu
  • 147 éve Gróf Blaskovich Ernő birtokán világra jött Kincsem, a csodakanca. Pályafutása során 54 versenyen indult és valamennyit megnyerte. Teljesítménye, amit azóta sem ért el a világ egyetlen versenylova sem, nemcsak tulajdonosának, hanem az egész magyar állattenyésztésnek szerzett hírnevet, megbecsülést szerte a világon.
Fotó: juratus.elte.hu
  • Ma 72 éves  Patrick Duffy amerikai színész a Dallas sorozat Bobbyja.
  • Ma ünnepli 70. születésnapját  Kurt Russell amerikai színész (Tango és Cash, Lánglovagok).
  • 57 éve látta meg a napvilágot Rob Lowe amerikai színész (Wayne Világa, Tommy Boy).
Fotó: lincolnshirelive.co.uk
  • Ma 38 éves Vajda Attila Sándor szegedi olimpiai bajnok kenus. Klubja az EDF Démász-Szeged Vízisport Egyesület. 2000-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon volt aranyérmes. 2008-ban Pekingben olimpiai aranyérmet szerzett. 2007, 2011 és 2013-ban világbajnok lett. 2004-ben Athénban az olimpián 1000 méteren bronzérmes volt. Díjai, elismerései többek közt: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, Az év magyar kenusa, Junior Prima díj, A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje.
Fotó: m4sport.hu

NE HAGYD OTTHON MA AZ ESERNYŐT, ZÁPOROK TARKÍTJÁK NAPUNKAT

Ne hagyd otthon az esernyőd, hiszen úgy folytatja a szerdai időjárás, ahogy a keddi abbahagyta: borongós, szeles, záporos időre számíthatunk ma Szegeden. Hajnalban egy fokig hűl a levegő hőmérséklete, míg napközben már 9-10 fokot is mérhetünk.

SZEGEDI VÍZMŰ ZRT.: ÉJSZAKAI IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉS LESZ MÁTÓL MAKKOSHÁZÁN

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat öblítést végez ma és holnap Makkosháza területén, 22:30 és 05:00 között. Ezen idő alatt a fogyasztók átmeneti nyomáscsökkenésre, vízhiányra, valamint zavaros, sárgás színű csapvízre számíthatnak.

MA ÚJABB SZÁZEZER ADAG KÍNAI VAKCINA ÉRKEZIK HAZÁNKBA

Ma újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyag érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán. Szijjártó megjegyezte: ezt a 100 ezer oltóanyagot a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb