Kikapcs

Most még az árvácskáké a főszerep, de májustól papagájvirág és egyiptomi csillagcsokor is díszíti Szeged köztereit – interjú az SZKHT igazgatójával

Szeged belvárosa talán tavaszi pompájában a legszebb, amikor az ébredező természet harsány színvilága beragyogja és körbeöleli tereinket és utcáinkat. A városban sétálva most még a színes árvácskák bólogatnak fejükkel felénk, ahogy elhaladunk mellettük, de hamarosan még több virág illatozik a Napfény városában, májusban ugyanis kiültetik az egynyári palántákat. Arról, hogy milyen virágok várnak ránk majd a belvárosban, Makrai Lászlóval, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Fotó: Nyitrai Szilárd

Az igazgatótól megtudtuk, hogy jelenleg 37000 db egynyári palánta nevelkedik a környezetgazdálkodás megrendelésére, amelyeket Fagyosszentek után, májusban ültetnek ki a város köztereire. A legnagyobb számban kúpvirág (5760 db) és zsálya (5580 db) lesz látható a város különböző pontjain, de idén olyan újdonságok is díszítik majd a virágágyásokat, mint a papagájvirág, az egyiptomi csillagcsokor, ezüstös kakassarkantyú, mexikói napvirág és a cseppecskevirág, árulta el Makrai László. A Belvárosi híd és a kandeláberek is felöltik tavaszi ruhájukat, 1200 muskátli díszeleg majd rajtuk az arra járók örömére.

Nem kell azonban májusig várnunk, hogy Szeged színes virágoktól pompázó tereiben gyönyörködhessünk, a város kora tavaszi arca is megannyi szépséget rejt a beavatott szemnek. Nyitrai Szilárd fotóriporter kollégánk ma körbefotózta nektek a város legszebb virágait, rügyező fáit és zöldellő bokrait. Vigyázat, szemeket elkápráztató képek következnek:

Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb