Sport

Elindult a szegedi Maty-éren a hazai evezős szezon – kiderül kiket jelölnek az európai olimpiai kvalifikációra és az Európa- bajnokságra

Ezen a hétvégén újra vízre szállnak az evezősök, ugyanis fontos versenynek ad otthont a szegedi Maty-ér, a mai és holnapi válogatón derül ki, hogy kik vehetnek részt az Európa-bajnokságon és az Európai Olimpiai Kvalifikációs Regattán – olvasható a Magyar Evezős Szövetség közleményében.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KÉT HETE BUBORÉKBAN EDZŐTÁBOROZIK SZEGEDEN

A törökországi edzőtáborban kivívott elsőségüket erősíthetik meg a válogatott egységek a Maty-éren. A tét: a részvétel az Európa-bajnokságon és az Európai Olimpiai Kvalifikációs Regattán. A járványügyi szabályokat betartva két hete buborékban edzőtáborozik Szegeden a magyar válogatott, amely kiegészült több U23-as evezőssel. „Az edzőtábor a válogató verseny előtti finis a keret számára. Egységeinknek a hétvégén lesz lehetősége megvédeni a törökországi edzőtáborban elért elsőségüket a hazai klubok kihívóival szemben. Az U23-as korosztályban hajóegységeket próbálgatunk, készülünk az áprilisi korosztályos válogatóra és a nemzetközi versenyekre. A 2024-es olimpiai elképzeléseinknek megfelelően belekezdtünk egy női négyes építésébe” – tájékoztatott Molnár Dezső szövetségi kapitány.

A szövetségi kapitány arra is kitért, hogy a verseny során nagy hangsúlyt fektetnek a járványügyi szabályok betartására is. Ennek értelmében a verseny zárt kapuk mögött zajlik, összlétszáma pedig nem haladja meg az ötven főt – tájékoztatott a Magyar Evezős Szövetség.

KÉT VERSENYSZÁMBAN NEM SZÜLETETT DÖNTÉS

A válogatott februári törökországi edzőtábora a két egypárevezős mellett hat csapategység összetételéről volt hivatott dönteni. Két versenyszámban nem született végső döntés. Női egypárevezősben a résztvevő versenyzők kérésére, a szövetségi kapitány döntése alapján valamennyi meghívott evezős és a sérülés miatt hiányzó, tavaly a versenyszámban országos bajnoki címet szerző és a meglepetésre a 2020-as első válogatót megnyerő Bertus Kitti is rajthoz állhat a szegedi válogatón. Női kétpárban ugyancsak nyílt verseny dönt arról, melyik dubló utazhat a végső olimpiai kvalifikációs regattára.

NEM LESZ KÖNNYŰ KÜZDELEM

Bertus Kitti egypárban és klubtársával kétpárban is rajthoz áll a hétvégén. Egypárban nem lesz könnyű dolga Krémer Eszter ellen. Tamás Bence hosszú betegsége után most tér vissza a könnyűsúlyú egypárevezős mezőnybe, megkapja a lehetőséget, de neki sem lesz könnyű dolga, hiszen Galambos Péter is rajthoz áll. Galambos Péter számára az Európa-bajnokságig (április 9-11., Varese) a könnyűsúlyú egypárevezős a prioritás, azt követően csatlakozni fog a négypárevezős csapat felkészüléséhez, amely május 17-én vív meg az olimpiai szereplésért Luzernben – írta közleményében a Magyar Evezős Szövetség.

Fotó: 24.hu

JUHÁSZ ADRIÁN ÉS SIMON BÉLA LEBETEGEDETT

Juhász Adrián és Simon Béla lebetegedett, sajnos mindketten megfáztak, így az edzőtáborban sem vehettek részt, és a hétvégén sem fognak rajthoz állni. Vélhetően az Európa-bajnokságra sem fognak kiutazni, de készülnek a májusi olimpiai kvalifikációs versenyre.

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb