- Hirdetés -
Közélet

Véget ért az újraindításról szóló nemzeti konzultáció: megvannak az eredmények

Pénteken véget ért az újraindításról szóló, online konzultáció, mely keretein belül 528 ezer ember mondta el a véleményét. A válaszadók 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon.


- Hirdetés -

A NYITÁS RÉSZLETEIRŐL HAZAI SZAKEMBEREKKEL ÉS OLYAN KÜLFÖLDI MINISZTERELNÖKÖKKEL EGYEZTETNEK, AKIK ELŐTTÜNK JÁRNAK AZ OLTÁSI PROGRAMBAN


- Hirdetés -

Az államtitkár elmondta, a kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd. “A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban” – mondta Dömötör Csaba. Hangsúlyozta, a kormány azon dolgozik, hogy amint a járvány visszaszorul és nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon.

A VÁLASZADÓK 74%-A SZERINT AZ ELSŐ LÉPÉSEK KÖZÖTT ENYHÍTENI KELL AZ ESTE 8 UTÁNI KIJÁRÁSI TILALMAT

Az államtitkár a konzultáció eredményeiről szólva kifejtette, a résztvevők 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Elmondta, 74 százalék szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett. “Az éttermek és szállodák nyitása ügyében ez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos” – közölte Dömötör Csaba.

A VÁLASZADÓK 79% -A EGYETÉRT AZZAL, HOGY A JÁRVÁNY VÉGÉIG MAGYARORSZÁGRA CSAK OLYAN KÜLFÖLDIEK LÉPHESSENEK, AKIKET BEOLTOTTAK, VAGY RENDELKEZNEK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL

A kormány képviselője aláhúzta, a résztvevők 58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket, sporteseményeket látogathassanak. Kiemelte, a külföldiek belépésével kapcsolatban a válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Forrás: MTI
    


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb