Sport

Hatalmas szívvel küzdöttek Veszprémben a Kékek, szoros meccsen kaptunk ki

Nagyon komoly csatát vívott a 8 hiányzó játékossal felálló MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém együttesével. Tartalékosan, 11–10-es félidő után 27–23-as vereséget szenvedtünk.

Telekom Veszprém–MOL-PICK Szeged  27–23  (11–10)
K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló, Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 2, Tönnesen 3, Lékai, Nilsson 4, Borozan 3, Manaszkov 5. Csere: Cupara (kapus), Blagotinsek, Nenadics 5/2, Ligetvári, Yahia 2, Moraes 3, Lukács, Dörnyei. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 7/4, Kaspárek 5, Mackovsek 2, Bombac 2, Gaber 1, Källman 3. Csere: Zsitnyikov 3, Tóth J., Bajus, Szilágyi, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 8/4

MEGTÉPÁZOTT PICK KONTRA MAJDNEM TELJES VESZPRÉM

Alaposan megtépázta a sors a MOL-Pick Szeged csapatát az utóbbi napokban. Öröm az ürömben, hogy Juan Carlos Pastor koronavírus-tesztje negatív lett, így vezetőedzőként visszatérhetett a betegsége után. Az orvosi stáb pedig engedélyezte Borut Mackovsek, Stanislav Kaspárek és Bajus Bruno játékát, így a Kékek valamelyest többen lettek a Veszprém elleni rangadóra. Hazai oldalon Laugét leszámítva minden játékos hadra fogható volt, így a Telekom Veszprém a legerősebb összeállításban vehette fel a küzdelmet.

MAJDNEM MEGVOLT AZ ELSŐ FÉLIDŐ

Innentől érkezzen Süli Róbert tudósítása a Pickhandball.hu-ról. Két hazai góllal indult a derbi, a 3. percben heteshez jutottunk, azonban ezt elhibáztuk, így jött egy újabb veszprémi találat, 3-0. Nem kezdtünk jól. Dmitrij Zsitnyikov törte meg a gólcsendünket, az 5. percben végre bevettük a jól védő Corrales kapuját. Hiába kerültünk emberelőnybe, nem sikerült közelebb kerülnünk, a 8. percben 5-2 volt az eredmény. Egy perc múlva időt is kértünk, magához szólította a csapatot Juan Carlos Pastor. Stanislav Kaspárek bombája utat talált a kapuba, azonban a második hetesünket is elrontottuk, pedig feljöhettünk volna egy gólra. A kézilabdában “ha” nincs, ezt tudjuk, de a 12. percben a harmadik hetes végre bement, így 6-4 lett az eredmény. Biztos helyzeteket rontottunk el, pedig megvoltak a lehetőségeink. 8-5-ös hazai vezetésnél „befagyott” az eredmény, sokáig egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Jött két Moraes-találat, 10-5-re léptek el a bakonyiak. Corrales remek napot fogott ki, főként neki volt köszönhető, hogy magabiztosan vezetett a Veszprém. Jött három zsinórban szerzett Mario Sostaric-gól, visszajöttünk, 10-8-ra tornáztuk fel magunkat. Időt is kért Davis edző, ekkor hét perc volt hátra a félidőből. Sőt, egy perc múlva Dean Bombac talpról eleresztett bombája után 10-9 lett az eredmény.  A csonka csapat hatalmasat harcolt, küzdött. Mirko Alilovic is parádézott, bravúrt bravúrra halmozott, így félidőben 11-10 volt az eredmény.

HATALMAS SZÍVVEL KÜZDÖTTEK A KÉKEK

Három hazai góllal indult a második harminc perc, kettőt ebből emberhátrányban kaptunk. Mario Sostaric avatta fel hetesből Cuparát, ez volt az első gólunk ebben a játékrészben, 14-11. Mentünk mi Csak előre! De kevesen voltunk, így nem volt erőnk arra, hogy közelebb kerüljünk. A 47. percben Gabert állították ki a játékvezetők két percre, és ennek köszönhetően 22-16-os vezetésre tett szert a Telekom Veszprém. Időt is kértünk, kellett a kis pihenő. Nagy szívünk volt. Az 53. percben Jonas Källman gólja után 24-21-re jöttünk fel. A hajrában beállhatott Szilágyi Benjámin is – Tóth József sokat játszott a meccsen -, így élete első nagy rangadóját játszhatta, majd Rea Barnabás is szerepet kapott, aki hetest lőhetett a végén, de sajnos hibázott, így 27-23 lett a rangadó végeredménye, amely a nagyot küzdő, tartalékos csapatunktól remek eredmény.

“Gratulálok a Veszprémnek, jó és sportszerű meccset játszottunk. Mezőnyben jól kezdtünk, rengeteg gólhelyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos nem tudtuk belőni őket, így a Veszprém hamar el tudott húzni tőlünk 3-4 találattal. A második 15 percben már nem tudtunk tiszta gólhelyzeteket teremteni, mégis eredményesek lettünk, így tudtuk szorossá tenni a félidőig a meccset. Azt gondolom, hogy ezt a rangadót támadásban rontottuk el, huszonhét rontott lövésünk volt, Corallesnek pedig 20 védése, így nem lehet meccset nyerni” – nyilatkozta a derbi után Juan Carlos Pastor, aki szerint tisztességgel helytállt a csapat. Szerinte a hozzáállásunk nagyon rendben volt, ezzel elégedettek lehetünk, de egyénileg és csapatszinten is messze vagyunk attól, amit látni szeretnénk. “A legfontosabb most, hogy a sérült és beteg játékosainkat is fel tudjuk építeni. Azonnal biztos nem tudnak a segítségünkre lenni, ahogy ma is láthattuk azokon a játékosainkon, akik három hét után térhettek vissza néhány edzés után. Minél előbb össze kell állnunk, hiszen nagyon fontos meccsek jönnek” – zárta gondolatait a mester.

Forrás és fotók: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb