Mindenmás

Napi pakk: záporokkal indul a hét Szegeden, ma van a víz világnapja

Záporokkal tarkítva vághatunk bele az új hét kihívásaiba Szegeden, de a jó hír, délután már nem lesz szükség az esernyődre, elfújja a szél a fejünk fölül az esőfelhőket. Ma van a víz világnapja, és 126. évfordulója annak, hogy bemutatták a világ első mozgófilmjét a Lumiére testvérek. Hörpintsd fel a kávéd és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Beáta, Lea, Izolda, Csilla, Katalin, Vazul, és Filemon nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a víz világnapja. 29 éve, 1992- ben a dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára az ENSZ 47. ülésszaka ezt a napot a víz világnapjává nyilvánította.
Fotó: schiller-gymnasium.hu
  • 245 éve, 1776 – ban ezen a napon törölte el Mária Terézia a kínvallatást.
  • 126 éve, 1895 – ben mutatta be válogatott közönségének Auguste és Louis Lumiére a világ első mozgófilmjét. A “La Sortie des Ouvriers de l’Usine Lumiére” (A munkaidő vége a Lumiére üzemekben) című némafilm néhány percben mutatta a Lumiére gyárból a munkaidő végén távozó munkásokat.
  • 58 éve jelent meg a Beatles első nagylemeze, a Please Please Me.
  • Ma 90 éves William Alan Shatner kanadai színész, a Star Trek sorozat Kirk kapitánya, és T.J Hooker.
Fotó: origo.hu
  • Ma 45 éves Reese Witherspoon, Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő (Dr. Szöszi, Kegyetlen játékok, Mindenütt nő).
Fotó: origo.hu

SZELES, ESŐS NAP ELÉ NÉZÜNK MA SZEGEDEN

Élénk, olykor erős szélre számíthatunk ma Szegeden. A délelőtti órákban még akár záporok is tarkíthatják a hét első napját, viszont a jó hír, hogy délutánra már nem kell számítani semmilyen csapadékra, marad a váltakozóan felhős idő Szegeden.

MÁTÓL IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉST VÉGEZ A SZEGEDI VÍZMŰ BAKTÓ TERÜLETÉN

Március 22. és 26. között, mindennap 9:00 -től 14:00 óráig a Szegedi Vízmű ivóvízhálózat öblítés munkálatai miatt nyomáscsökkenésre, vízhiányra, vagy zavaros, sárgás színű csapvízre számíthatnak a lakók Baktó területén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb