Sport

Kijutott a tokiói olimpiára a női kézilabda-válogatott

Még egy csapat, akinek szurkolhatunk a nyáron: a női kézilabda-válogatott kijutott a 2021-re halasztott tokiói olimpiára, mivel Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a magyarok az első két hely valamelyikén végeznek – írja a HVG.

Elek Gábor szövetségi kapitány csapata pénteken 46-19-re legyőzte Kazahsztánt, szombaton 31-23-re nyert Szerbia ellen, így a vasárnap 20.30-kor kezdődő mérkőzése tét nélküli lesz az olimpiai címvédő Oroszország ellen, amely már ugyancsak megszerezte a kvótát. A magyar női együttes a 2008-as pekingi negyedik helyezés után jutott ki újra az ötkarikás játékokra, és az idei lesz a hetedik olimpiai részvétele.

EGY ÁLOM VÁLT VALÓRA

Elek Gábor szövetségi kapitány még a szerbek elleni mérkőzés után nyilatkozott, akkor az egész magyar kézilabda sikerének nevezte, hogy a női válogatott a karnyújtásnyi közelségbe került a tokiói olimpiára való kijutástól. “Óriási álmunk vált valóra a mai napon. Ez nem csak 19 játékos és a szakmai stáb sikere, hanem az egész magyar kézilabdáé” – nyilatkozta a győri mérkőzés után Elek Gábor. A szövetségi kapitány kiemelte játékosai mentalitását és küzdőképességét, mivel nagyon akarták a sikert, és a pénteki, Kazahsztán elleni meccshez (46-19) hasonlóan szinte mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Elek emlékeztetett rá, hogy koronavírusos megbetegedése miatt csak a felkészülés utolsó két napjára tudott bekapcsolódni, és kiemelte, hogy segítői “hihetetlenül jó munkát végeztek”.

A KÉZIS LÁNYOK MELLETT A SZEGEDI TÓTH CECÍLIA IS OTT LESZ AZ OLIMPIÁN

Miután a tokiói ötkarikás játékokat el kellett halasztani erre az évre, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) újra kihirdette azoknak a sípmestereknek a névsorát, akiket meghívnak erre a tornára. Legnagyobb örömünkre a szegedi Tóth Cecília is ott van a listán.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb