- Hirdetés -
Közélet

Válságértekezlet Szegeden: már a daganatos, sürgős betegek között is szelektálni kell

Drámai posztot tett ki Prof. Bajory Zoltán, az SZTE ÁOK Urológiai Klinika igazgatója, melyben arról ír, a daganatos vagy sürgős betegeik közt is szelektálniuk kell. A professzor szerint a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrás átvezénylésére van szükség. A klinika Facebook oldalára kitett bejegyzés szerint elérték azt a szintet, hogy csakis az életmentő beavatkozásokat tudják elvégezni a héten.


- Hirdetés -

A teljes közleményt lejjebb görgetve találod, ha pedig már rádtört a hétfő reggeli rohanás, mutatjuk a leglényegesebb pontokat, tételesen:


- Hirdetés -
  • A szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrás átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is Szegedre rendelték.
  • A mától induló héttől a klinikán csupán annyi munkatársuk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudják biztosítani.
  • Összeállítottak egy belső protokollt, a még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeik közt is szelektálniuk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve a további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét.

A klinika vezetője által közzétett sorok, változtatás nélkül:

Tisztelt Pácienseink! A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrásunk átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is hozzánk rendelték. Elértük azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományunkból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatársunk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudjuk biztosítani. Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét. Munkatársaimmal összeállítottunk egy belső protokollt, számos szempontot figyelembe véve, hogy ezekben a válságos hetekben is a lehető legbiztonságosabban tudjuk ellátni betegeink. Arra kérem minden páciensünk, akik belénk fektették bizalmukat, hogy legyenek további megértéssel és türelemmel a kialakult helyzetben. Biztosíthatom Önöket, hogy bárminemű halasztás kizárólag azért történik, hogy a legsúlyosabb betegeink kerülhessenek leghamarabb ellátásra, illetve arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a kényszerű halasztások ellenére mind megfelelő ellátásra fognak kerülni.Mindemellett, itt is szeretném sokadszorra megköszönni minden Kollégámnak, Munkatársamnak a kitartását, odaadását, önzetlenségét, emberfeletti teljesítményét és a klinikánk irányába tanúsított példaértékű hűségét, aminek köszönhetően még egyáltalán létezhetünk! Mind igaz EMBEREK vagytok!Bízom benne, illetve tudom, hogy ezeken a megpróbáltatásokon is túl fogunk jutni hamarosan és a szegedi Urológiai Klinika hírnevéhez méltón fogja tovább szolgálni beteg embertársaink gyógyulását, az újabb és újabb orvosnemzedékek szellemének csiszolását, illetve a tudomány fejlődését. “A gyémántot csak gyémánt által lehet pallérozni.”Vigyázzanak önmagukra, barátaikra, családjukra és védőoltassák magukat! Prof. Bajory Zoltán

SZOMBATON EGY SZEGEDI ANESZTEZIOLÓGUS ÍRT A REMÉNYTELENNEK TŰNŐ HELYZETRŐL

“Szomorú vagyok és elkeseredett” – írta közösségi média oldalán a szegedi H. Adrienn, miután végzett a szombatra virradó éjszakai műszakkal a szegedi Covid-intenzív osztályon. A szokatlanul őszinte posztban az egészségügyi dolgozó arról írt, halálfélelme van:


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb