Közélet

A tanárok soron kívüli oltását vizsgálja a kormány

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökének elmondása alapján ígéretet kaptak a kormánytól arra, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására – olvasható az Index cikkében.

A NEMZETI PEDAGÓGUS KAR PÁRBESZÉDET FOLYTAT A KORMÁNNYAL A PEDAGÓGUSOK SORON KÍVÜLI BEOLTÁSÁRÓL ÉS AZ ÉRETTSÉGI BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉRŐL

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a pedagógusok oltása nem csak az iskolában dolgozók problémája. “Amennyiben nem szeretnénk, hogy sokáig zárva tartsanak az iskolák, az óvodák, a szülők el tudják végezni a munkahelyi kötelezettségeiket, és ne kelljen segíteni a tanulmányaikban a kicsiket, az csak úgy lehetséges, hogy ismét megnyílnak az iskolák. Nemcsak a pedagógusok kívánsága ez, hanem az egész társadalom érdeke is ez” – magyarázta Horváth Péter, ezért a Nemzeti Pedagógus Kar párbeszédet folytat a kormánnyal, ahonnan ígéretet kaptak, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására, illetve arra is külön tervezet készül, hogy miként lehetne az érettségi vizsgát biztonságosabbá tenni.

UGYANAKKOR A PDSZ ELNÖKE ERRE VONATKOZÓ KÉRÉSÉRE NEM KAPOTT ÍGÉRETET

Ugyanakkor Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának megbízott elnöke, aki nyílt levélben kérte a kormányt a tanárok soron kívüli oltására, nem kapott ilyen ígéretet. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere kedden egy képviselői kérdésre azt válaszolta a Parlamentben: a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségügyi állapotuknak megfelelően.

Forrás: index.hu/portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb