KözéletSmart Szeged

Először ült asztalhoz az önkormányzati választások óta Nemesi Pál és Botka László

Idén februárban Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa konstruktív megbeszélést tartott Botka László Szeged megyei jogú város polgármesterével. „Azért hoztam tető alá ezt a találkozót, hogy felkérjem a polgármester urat egy olyan munkacsoport létrehozására, amely Szegeden a harmadik híd megépítéséért fog felelni. Botka László azonnal igent mondott a felkérésemre.” – nyilatkozta a Szeged365.hu-nak Nemesi Pál kormánybiztos.

Vannak örök ellentétek a világ- és sporttörténelemben, mint Leonidasz és Xerxész, vagy mint Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov. …és a 2019-es önkormányzati választások óta sokan úgy tartották, ilyen páros Nemesi Pál kormánybiztos és Botka László polgármester is. 

Ezen a történelmi februári napon tehát a kormánybiztos és a polgármester asztalhoz ült, melynek különlegessége az volt, hogy ez először történt meg hivatalosan, szervezett keretek közt a 2019-es választás óta. Konstruktív, jövőbe mutató órát töltött együtt Nemesi és Botka a Széchenyi téri épület tárgyalójában, ahol többek között szó volt a Szeged fejlődéséhez elengedhetetlen harmadik híd megépítéséről.

NEMESI PÁL KEZDEMÉNYEZÉSÉRE EGY SZEGEDI SZAKMAI CSOPORTOT HOZNAK LÉTRE

A kiemelt projekt további precíz menedzseléséhez Nemesi Pál kormánybiztos kezdeményezésére létrehoznak egy szakmai munkacsoportot. Az úgynevezett szegedi harmadik híddal kapcsolatban Szeged hosszútávú gazdaságfejlesztési tervének hiánya és az ipari park kiemelten sűrgős megvalósításának projektje is az asztalra került a megbeszélésen. Kormánybiztos úr azt is elmondta a Szeged365-nek, hogy a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéseiről a titkársági kollégák többek között a város összes országgyűlési képviselőjével és kormányzati szereplőjével is egyeztetettek már. 

Nemesi Pál kormánybiztos elárulta, hogy a NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) és az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium) kollégáival együtt dolgoznak a harmadik szegedi híd kiemelt projekten, de természetesen Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármesterével is egyeztetett Nemesi Pál kormánybiztos is és több alkalommal a DAGFZ (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) titkárságának kollégái is.

FOLYTATÓDIK A KÖZÖS MUNKA SZEGED VÁROS DINAMIKUS FEJLŐDÉSÉÉRT

Nemesi Pál a Szeged365 -nek arról is beszélt, hogy: “Folytatódik a közös munka Szeged város dinamikus fejlődéséért! Minden ellenkező híreszteléssel szemben a kormányzat elkötelezett Szeged és a régió fejlesztése iránt, egyszerűen meg kell találnunk a közös nevezőt! Folyamatosan képviselem azt az álláspontomat, hogy Szegedre és a Dél-Alföldre történelmi fejlődés kell, az itt élő polgárok a lehető legtöbb pénzt érdemlik meg a fejlesztésekre. Nem csak a központi költségvetést terhelte le a járvány elleni egészségügyi és gazdaságvédelmi kiadások, hanem az önkormányzatokat is. Szegednek is köszönet jár hogy ehhez hozzájárult, ugyanúgy mint Kecskemét és Békéscsaba, de ide kell soroljuk a régió további, közel 260 települését is. Kiemelt tisztelet és köszönet az egészségügyben dolgozóknak, a kiváló szegedi egészségügyi szakembereknek, hogy ezekben az elképesztően drámai és nehéz időszakban is maximálisan kitartanak, és legjobb tudásukat adják a legfontosabbért: az emberi életekért!”

A kormánybiztos véleménye szerint össze kell fogni, együtt kell dolgozni, és közösen kell együttműködni, hogy Szeged sikeres legyen, ugyanis sikeres Szeged nélkül nem lesz sikeres a Dél-Alföld! 

A RÉGIÓBAN ÉLŐ POLGÁROK MEGÉRDEMLIK, HOGY MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB FEJLESZTÉSEINEK JÓTÉKONY HATÁSAIT ÉLVEZZÉK!

Nem bírtuk ki, ezért rákérdeztünk kormánybiztos úrnál, hogy ideológiától függetlenül a régió és Szeged történelmi fejlesztése sikerülhet? A kérdésre Nemesi Pál kormánybiztos válasza az volt, hogy: “Soha nem fogom azt mondani, hogy a polgári értékrendem, amiben én hiszek, amire a gyermekeimet és az unokáimat tanítom meg fog változni. Én a munka alapú társadalomban, a polgári értékrendben, a haza szeretetében és védelmében, a családban hiszek. Ez már biztos nem fog változni. De azt sem tagadom, hogy véleményem szerint csak a kemény munka által elért eredmények lesznek hosszútávon sikeresek. Mérnök ember vagyok, én a precíz menedzselésben és a konstruktív megoldásokban hiszek. Akik ebben támogatnak, nagyon jól esik, de a Dél-Alföld és benne Szeged történelmi fejlődéséért nagy csatákat is képes vagyok megvívni! Aki ismer tudja, hogy életem az alkotás, az építés, és ha egy célt kitűzök magam elé, akkor azt kemény munkával el is érem. A régióban élő polgárok megérdemlik, hogy minden idők legnagyobb fejlesztéseinek jótékony hatásait élvezzék! Itt is köszönöm a dél-alföldi emberek erőt adó támogatását, mert munkám során tapasztalom: a fejlődés mellett nagyon sok elkötelezett ember él a régióban.” – választolta kérdésünkre Nemesi Pál kormánybiztos.

Megígérte, hogy mostantól minden héten exkluzív interjú keretein belül tájékoztat bennünket (Titeket, a Szeged365 lelkes és szerencsére igen magas számú olvasóit) a DAGFZ (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) Szegeddel kapcsolatos híreiről. Ezt meg is köszöntük neki, sőt péntekre lebeszéltünk egy újabb szerkesztőségi találkozót. 

Nemesi Pál kormánybiztos legutóbbi Szeged365 interjúját itt találod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb