Mindenmás

Eljárás indult egy nőket, köztük kiskorú lányt is prostitúcióra kényszerítő hódmezővásárhelyi család tagjai ellen

Nőket, köztük egy kiskorú lányt prostitúcióra kényszerítő hódmezővásárhelyi család három tagja ellen indult eljárás – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. A sértettek között nemcsak fiatalkorúak voltak, hanem olyan lány is, aki az egyik elkövetőtől várandós lett.

AZ ELKÖVETŐ CSALÁD TAGJAI AZ ÉVEK ALATT CSAKNEM 20 MILLIÓ FORINTOT KERESTEK

A gyanú szerint a testvérpár és anyjuk 2016 és 2019 között öt nőt erőszakkal és fenyegetéssel arra kényszerített, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak férfiaknak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük és saját megélhetésükre fordították. A szexuális kizsákmányolásból a család az évek alatt csaknem 20 millió forintot keresett.

A LÁNYOKAT A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON KERESZTÜL HÁLÓZTÁK BE

A fiatal nőkkel általában a trió idősebb férfi tagja vette fel a kapcsolatot. Közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg a korábban már prostituáltként dolgozó lányokkal, majd szerelmi viszonyt alakított ki velük. Rávette őket, hogy pénzért árulják testüket, és azzal hitegette őket, hogyha ezt megteszik, akkor lesz elég pénzük, és házat meg kocsit tudnak venni. Többször előfordult, hogy a férfi megalázta és bántalmazta a lányokat, de olyan eset is volt, amikor éheztette vagy kábítószerrel bódította el őket. Telefonjukat is elvette tőlük, hogy senkivel ne tudjanak beszélni. A sértettek között volt fiatalkorú is, olyan is, aki a férfitól várandós lett.

A RENDŐRÖK A HÁZKUTATÁS SORÁN TÖBB MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN FOGLALT LE ÉKSZEREKET ÉS HASZNÁLATI CIKKEKET

A férfi édesanyja, illetve az elkövetéskor még fiatalkorú fivére általában a szexuális hirdetések regisztrációját és kezelését végezte, valamint a lányok szállítása volt a feladatuk. A gyanúsítottakat szerdán fogták el, majd átkutatták két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvi lakásukat, ahol bizonyítékokat, valamint több millió forint értékben aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt foglaltak le.

AZ ÜGYÉSZSÉG KEZDEMÉNYEZTE MINDHÁROM GYANÚSÍTOTT LETARTÓZTATÁSÁT

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a kizsákmányolás céljából, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntette és kitartottság bűntette miatt indult eljárásban indítványozta mindhárom gyanúsított letartóztatását – tájékoztatta Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője az MTI-t.

NÉZD MEG A RENDŐRSÉG FELVÉTELÉT A RAJTAÜTÉSRŐL:

Forrás: ugyeszseg.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb