Sport

Szeged 365 visszaszámlálás: Kis Máté májusban térhet vissza!

Májusban térhet vissza a szorítóba a Szeged Sportolója 2020 díjas Kis Máté, aki az újszegedi sportcsarnok előtt felvett videóinterjúnk során telis-tele volt energiával. Bár az IBO betöltetlen nagyközépsúlyú interkontinentális övéért vívott küzdelemben Karácsony előtt – életében először – veszített Szili István ellen, örömmel jelentette be, felállt a padlóról és megy tovább, sőt, mielőbbi visszavágót szeretne a kőszegi bunyós ellen. A Szeged 365 visszaszámlálás sorozatunk következő felvonásában a szegedi klasszis mesélt a járványhelyzet utáni terveiről.

Szeged 365 Visszaszámlálás, avagy egy vadonatúj cikksorozat Szeged független, egy éves hírportálján. A visszaszámlálásban közismert szegedieket, vagy a Napfény Városából elszármazott embereket faggatunk arról, milyen jövőképük van a járványhelyzet utáni időszakról. Hiszünk benne, hogy mi, szegediek hamarosan kitörünk a Covid-börtönből és a tavasz végén, nyár elején már a régi, imádott életünket élhetjük. Szóval, egy pozitív interjúsorozat következik, heti kétszer, szerdán és pénteken, amivel reméljük, Neked is erőt adhatunk a legnehezebb napokban!

A sorozatunk első fejezetében a szintén szegedi (származású) Belmondo- és Nyers-frontember, Czutor Zoli mesélt a 2021-es terveiről, ezúttal a 2018-as év legjobb hivatásos magyar bokszolójának és a 2020-as év Szeged Sportolójának választott szegedi rendőr-törzsőrmestert, Kis Mátét csíptük el egy pozitív hangvételű interjúra. A mindig energikus “Szegedi Hurrikán” egyébként pont a napokban indította el a Szeged 365 Szülinapi Show-t, szóval, ha már Neked is hiányzott, most aztán teszünk róla, hogy megkapd a havi betevő Kis Máté adagod!

Sz365.: Hogy állnak a 2021-es tervek? Mikor láthatunk újra a szorítóban?

K.M.: Most úgy néz ki, két mérkőzést tudok vívni az idén, bár a járványhelyzet miatt nem egyszerű a dolog. Talán május végén tudok legközelebb meccselni, ha ott győzök, feljebb léphetek a ranglétrán és jöhet egy szeptemberi, nagyobb tétmeccs. Felálltam a padlóról és megyek tovább!

Sz365.: Az IBO betöltetlen nagyközépsúlyú interkontinentális címe volt a tét decemberben, ahol a hosszú évek óta Svájcban élő Szili Istvánnal feszültetek egymásnak, sajnos az öv az ő derekára került. Ha összejön a visszavágó, mit csinálnál másképp?

K.M.: Visszanéztük a gálát az edzőmmel, igazából nem csinálnám másképp. Szokás mondani, mindenki egy pofonra van a győzelemtől vagy a vereségtől, most sajnos ezt dobta a gép. Nem gondolom, hogy szégyenkeznem kellene, ilyen a boksz, egyszer fent, egyszer lent.

Sz365.: Mi a cél 2021-ben?

K.M.: Bízom benne, hogy kapok lehetőséget Szili ellen, ha összejön a visszavágó, szeretnék revansot venni. Ha más ellenfél lesz belőle, egy a cél: győzni kell, a bajnoki övre hajtok.

Máté az interjúnk végét azzal zárta, hogy kitartást kíván a szegedieknek. Mint mondta, nagyon rosszkor jött a járvány, de együtt, közösen legyűrjük a vírust. A Szeged 365 járvány-depiből kirángató interjúsorozata hamarosan folytatódik, a hétvégén a szintén szegedi születésű Dj Dominique mesél majd a nyitás utáni terveiről!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb