Mindenmás

Tudod, mi a különbség a pub és a kocsma között? A szegedi Sarastro megmutatja!

Az angol pubokról valahogy mindig az elegáns megjelenés és a fával borított falak, szépen elszeparált boxok, feltűrt ingujjban számunkra érthetetlen sportot néző közönség jut eszünkbe, míg a tipikus magyar kocsmában egész biztos, hogy van könyöklő, az egyik sarkában évszaktól függetlenül valaki sapkát visel, és elengedhetetlen kellék a morajlásszerű háttérzaj is. Az eltérő nemzetek merőben más ivókultúrát alakítottak ki, de a szegedi, Sóhordó utcai Sarastro Cafe épp a pub és a kocsma közé szeretne hidat verni.

MINEK NEKÜNK EGY PUB SZEGEDRE?

Az már manapság közhelynek számít, hogy azért egy igazi pub mégis kicsit más, mint bármilyen másik nemzet krimója: nemcsak a prémium italok és a minimál konyha tesz egy brit stílusú kocsmát különleges hellyé, hanem maga a funkció is: egy angol poharazó egyszerre kikapcsolódási helyszín és közösségi tér is, és épp erre tapintott rá a Sóhordó utca 18. alatt tavaly ősszel megnyílt Sarastro is.

A Sarastro célja, hogy egy tető alá hozza a magyar vendéglátási hagyományokat és az angolszász világ community pub és neighborhood bar kultúráját, így egy olyan vendéglátóhelyet alakítottak ki, ami a hétköznapi kikapcsolódás mellett kulturális programokat is befogad.

ÖT TEREM, AHOL AKÁR KONCERTEKET IS LEHET RENDEZNI – MÁR HA EGYSZER VÉGE LESZ A KORLÁTOZÁSOKNAK

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a tulajdonosok komolyan gondolták a multifunkciós pub létrehozását, mint hogy a Sarastro öt külön teremmel rendelkezik, amelyek egyenként 20-30 fő befogadására is alkalmasak, ráadásul a legnagyobba egy színpad is került, természetesen az elengedhetetlen hang- és fénytechnikával. Így a jövőben születésnapokat, céges rendezvényeket, workshopokat, stand-up, esetleg slam poetry esteket vagy akár koncerteket is befogadhat majd a Sarastro, mindezt úgy, hogy nemcsak az italkínálatot, de a harapnivalót is szolgáltatja majd a hely.

Apropó kínálat. Egy igazi pub elképzelhetetlen minőségi és itthon kuriózumnak számító italoktól, így rákérdeztünk, mivel is várják majd az újranyitáskor a vendégeket. A sörválasztékban kizárólag prémium ír, belga és német import tételeket találunk, reméljük, a lista hamarosan bővülni fog egy-két elegáns angol darabbal is.

A borkínálat a klasszikus palettán mozog a könnyedebb édesektől a testesebb szárazakig, és mi külön örültünk annak, hogy igazi patriótaként a Sarastro tulajdonosai a Csongrádi borvidék termelőinek is bőven ad terepet. A kicsit erősebb kortyokra vágyók számára jó hír, hogy a széles körben ismert whiskey-, rum- és vodkamárkákon túl, kevésbé ismert kiváló mexikói tequilák és mezcalok sokaságából is lehet majd választani.

Sajnos addig, hogy úgy igazán belevessük magunkat a klasszikus brit életérzésbe, még várnunk kell egy picit, de egy céges megbeszélés vagy egy családi rendezvény miatt keresd te is nyugodtan a Sarastro rendezvényszervező csapatát a [email protected] email-címen vagy a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb