Közélet

Kásler Miklós szerint csak május végén vagy június elején lehet nyitni

Míg Orbán Viktor és Gulyás Gergely arról beszélt, hogy áprilisban várható a nyitás, amennyiben elérjük a 2,5 millió beoltottat, addig Kásler Miklós szerint sokkal később, vagyis május végén és június elején lehet nyitni csak. A miniszter Bayer Zsoltnál mesélte el gondolatait a járványhelyzetről: a magyar egészségügy szerinte meg se rendült, és reményei szerint május végén vagy június elején lehet már nyitni – írja a HVG.

Kásler Miklós miniszter volt a vasárnapi vendég Bayer Zsolt műsorában. A téma alapvetően az ellenzék szidása és a kormány dicsérete volt: Kásler kiemelte, hogy Magyarország rendkívül gyorsan lépett a koronavírus első hullámában, a “társadalom minden szegmensére” hozott döntések pedig Orbán Viktor érdemei, és ezért előztük meg néhány héttel tavasszal a világ országait.

HA FEBRUÁR VÉGÉN LAZÍTOTTUNK VOLNA, MEGDUPLÁZÓDOTT VOLNA AZ ELHUNYTAK SZÁMA

Kásler beismerte, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de hozzátette, volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak, ezért majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország hogyan teljesített. “Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt” – mondta arra a kérdésre válaszolva, mi lett volna, ha február végén lazít a kormány az intézkedéseken.

MEG SE RENDÜLT AZ EGÉSZSÉGÜGY

Szóba kerültek azok a hírek, amik szerint komoly gondok vannak már most a kórházakban, Kásler szerint ez nem igaz. “Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott” – mondta, hozzátéve, hogy nem is lesz semmi baj a magyar kórházakban, amik felszereltségben és struktúrában Európa legjobbjai között vannak, és csak akkor nem fognak helytállni, ha különleges katasztrófa történik. Zárásul elmondta, szerinte legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

MÁR KÖZEL KÉTMILLIÓNÁL AZ OLTOTTAK SZÁMA

Orbán Viktor korábban azt közölte, hogy csak a 2,5 millió beoltottnál kezdődhet a nyitás. A hétfői állásról így nyilatkozott:

“A mai napon jó esélyünk van arra, hogy elérjük a kétmilliós oltásszámot”, közölte Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebookra feltöltött videós üzenetében, ahol arra kérte a pedagógusokat, ma éjfélig regisztráljanak az oltásra.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb