Smart Szeged

Napokon belül megkezdődik a Szeged és Bordány közötti kerékpárút kiépítése

Napokon belül kezdetét veszi a Szeged- Sziksósfürdő és Bordány közötti kerékpárút megépítése, miután a szegedi önkormányzat hivatalosan is átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelező cég, a Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. részére.

A tervek szerint a beruházás elkészültével 2021 végére Szeged belvárosától egészen Bordányig kerékpározhatunk majd. A projekt 424 millió forintból valósul meg, amiből 84 millió forint az önkormányzati önerő. A bicikliút létrejötte nemcsak a Szeged és Bordány között közlekedők számára nyújt könnyebbséget, hanem lehetővé teszi, hogy a környékbeliek egy másik régi vágya is megvalósuljon: a bordányiak és a zákányszékiek régóta tervezik ugyanis, hogy kerékpárutat létesítenek a két település között, így a most induló beruházás később akár Zákányszékig vezetheti a bringásokat.

Szegedről már több településre – Algyőre, Sándorfalvára, Újszentivánra, Deszkre, sőt Hódmezővásárhelyre – is eljuthatunk két keréken. A távlati cél az, hogy a lehető legtöbb település kapcsolódjon a kerékpáros közlekedés révén Szegedhez, ahol a város belső útvonalaihoz csatlakozva nem pusztán a hobbi kerékpárosok közlekedhetnek gyorsan és biztonságosan, hanem azok is, akik az agglomerációból járnak munkába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb